Νέα Δημοκρατία: Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας

Νέα Δημοκρατία: Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας

«Η ΝΔ προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της» απαντά το ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία: Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας
Απαντήσεις στα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
, ζητά από τον πρωθυπουργό,
Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της. «Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα», τονίζει και προσθέτει «τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει».

Κλείσιμο

Συγκεκριμένα τα τέσσερα ερωτήματα που θέτει η
ΝΔ
στη σχετική ανακοίνωσή της είναι: «Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι; Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ.
Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση; Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν;

Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος; Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της» 


Απαντώντας στη ΝΔ, η οποία θέτει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τέσσερα ερωτήματα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ηγεσία της Ν.Δ. έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες από το πέρας της συνεδρίασης, μ' ένα non parer και μια ανακοίνωσή της, προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη». «Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον…», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης