Στη Βουλή η κόντρα για τα Εξάρχεια, τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα

Στη Βουλή η κόντρα για τα Εξάρχεια, τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στη σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - «Μεμονωμένα περιστατικά» χαρακτήρισε τις επιθέσεις σε τρόλεϊ και λεωφορεία ο Νίκος Τόσκας

Στη Βουλή η κόντρα για τα Εξάρχεια, τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα
Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη
αναφορικά με την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας θα δώσει σήμερα στη βουλή ο
Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο
Στην ερώτηση που κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης ζητά απαντήσεις που έχουν να κάνουν με τις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτηρίων, το άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων και σε άλλες περιοχές της Αττικής και ρωτά τον πρωθυπουργό αν υπάρχει σχέδιο και πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Βέβαια, την Πέμπτη, οι συναρμόδιοι υπουργοί
Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας
φρόντισαν ουσιαστικά να απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση με συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε ως κεντρικό θέμα τον απολογισμό των δύο χρόνων της Αστυνομίας και την παρουσίαση του “Τοπικού Αστυνόμου”.

Στον απολογισμό τόνισαν ότι επαναλειτούργησαν υπηρεσίες, συστάθηκαν νέες όπως για παράδειγμα ο αστυνομικός με το ποδήλατο, κινητές αστυνομικές μονάδες, το γραφείο εξυπηρέτησης επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας, οι πεζές περιπολίες στην Ακρόπολη και ο αστυνομικός της γειτονιάς.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε ερωτήσεις για την έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ και ακυρωτικά μηχανήματα απάντησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά καθώς οι δείκτες δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα έχει πέσει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ όσοι γνωρίζουν λένε πως η χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν μια προθέρμανση για τη σημερινή μάχη στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης