Κικίλιας: Αυτές είναι οι αντιφάσεις της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση

Κικίλιας: Αυτές είναι οι αντιφάσεις της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση

«Τα σενάρια περί Grexit απορρίπτονται κατηγορηματικά απ' όπου και αν προέρχονται. Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Κικίλιας: Αυτές είναι οι αντιφάσεις της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση
«Έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάνε χαμένοι. Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και είναι αδιαπραγμάτευτη». Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ.
Βασίλη Κικίλια μετέφερε  σε όλους τους συνομιλητές του στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Κατά τον κ. Κικίλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κλείσιμο
,  στις συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και Πρόεδρο του CDU κυρία Άνγκελα Μέρκελ, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους υπόλοιπους Γερμανούς αξιωματούχους και βουλευτές, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί Grexit, από όπου και αν προέρχονται, και παρουσίασε το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιό της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. 
 
«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας ο οποίος ταυτόχρονα παρουσίασε και έναν κατάλογο  με αντιφατικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.  

Ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της αβεβαιότητας στη διαπραγμάτευση, που, όπως είπε, τραυματίζει την πραγματική οικονομία, αλλά και για την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό που υπονομεύεται ενώ η υλοποίηση της θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε τον κατάλογο των αντιφατικών δηλώσεων για τη διαπραγμάτευση  που παρουσίασε ο κ. Κικίλιας: 

 
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)
 
«Η αξιολόγηση θα κλείσει, χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς. Θα κλείσει γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια ή να κάνει πειραματισμούς».
 
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ (14/2/2017)
 
«Τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δις και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δις; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνει όσο μικρότερη υποχώρηση ...»
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ BRIEFING (14/2/2017)
 
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται και δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας».
 
 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM (7/2/2017)
 
«Η ποσοτική χαλάρωση, αυτήν τη στιγμή, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι, αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό».
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (29/11/2016)
 
«Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμμετοχή στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης δεν αρκεί να γίνουν κάποτε. Πρέπει να γίνουν τώρα, ώστε να έχουμε βγει μέσα στο 2018 στις αγορές».
 
Και ύστερα από όλα αυτά, ακολούθησε η δήλωση – ομολογία του κ. Φίλη …
 
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)
 
«Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η Κυβέρνηση. Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το Δ.Ν.Τ. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης