Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής: Στα όρια του εκβιασμού η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα

Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής: Στα όρια του εκβιασμού η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα

Για το ελληνικό ζήτημα, η κ. Ματίας ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά ξέρει πόσο μεγάλη, στα όρια του εκβιασμού, είναι για ακόμα μία φορά η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση

Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής: Στα όρια του εκβιασμού η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα
«Η Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα καλό σημάδι, αξίζει να δούμε τι θα γίνει και στις καθοριστικές για όλους μας προεκλογικές εκστρατείες σε Γερμανία και Γαλλία», δήλωσε στο Left.gr η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας. Η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι «στον ίδιο βηματισμό θα προχωρήσουμε και στην Πορτογαλία και, παρότι δεν έγινε κατορθωτό και στην Ισπανία (σσ: μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας), φαίνεται ότι γίνεται trend (τάση). Στη Γαλλία θα είναι δύσκολο, αλλά στη Γερμανία όλα είναι ανοιχτά και η δημοσκοπική άνοδος του Σουλτς δείχνει πολλά».

Αναφερόμενη στον ακροδεξιό κίνδυνο και τις ευθύνες της Αριστεράς, η κ. Ματίας υποστήριξε: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη στην Ευρώπη και πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ώστε να δημιουργήσουμε εκ νέου δεσμούς με αυτά τα στρώματα που απαξιώνουν την πολιτική γενικά. Το ερώτημα είναι πώς θα ξανακερδίσουμε τους ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στην πολιτική ζωή, δεδομένων, αφενός της βαθιάς κρίσης αντιπροσώπευσης και, αφετέρου, της απόστασης των αντιπροσωπευτικών θεσμών από την πραγματική δημοκρατία και συμμετοχή των πολλών».

Η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «οι διαφορές μας με τη Σοσιαλδημοκρατία παραμένουν σοβαρές. Πολλές φορές μόλις τελειώνει κάποιο Eurogroup είναι δύσκολο να θυμηθείς ότι ο
Ντάισελμπλουμ
Κλείσιμο
είναι σοσιαλδημοκράτης... Διαφορές υπάρχουν και εντός της Αριστεράς, έχουμε σπαταλήσει πολύ χρόνο για να τις γεφυρώσουμε».

Για το ελληνικό ζήτημα, η κ. Ματίας ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη
δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά ξέρει πόσο μεγάλη, στα όρια του εκβιασμού, είναι για ακόμα μία φορά η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η έλλειψη συμμάχων σε κυβερνητικές θέσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Η Πορτογαλία δεν υφίσταται την ίδια πίεση, διότι το κυβερνών κόμμα είναι πανίσχυρο εδώ και δεκαετίες και δεν είναι εύκολο η ΕΕ να το υποτιμήσει», σχολίασε.

Αναφορικά με το προσφυγικό, αναγνώρισε την προσφορά της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων, την ώρα που η Ευρώπη αρνείται να πράξει το καθήκον της.

Τέλος, σε ερώτηση για την εκλογή Τραμπ απάντησε ότι «η Ευρώπη καλό θα ήταν να κοιτάξει τη "δική της καμπούρα", καθώς σε πολλά πεδία θυμίζει όσα πρεσβεύει ο Τραμπ, όπως, για παράδειγμα, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, η ενδοοικογενειακή βία και η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και πολλές ακόμα πτυχές, με κυριότερη το έλλειμμα δημοκρατίας της σημερινής ΕΕ που "σπρώχνει" τους πολίτες στην επικίνδυνη αγκαλιά των Ευρωπαίων ομολόγων του Τραμπ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης