Βορίδης: Aποσπάσεις και μετατάξεις στη γγ Συντονισμού για τη στελέχωση του kathimerinotita.gr

Βορίδης: Aποσπάσεις και μετατάξεις στη γγ Συντονισμού για τη στελέχωση του kathimerinotita.gr

«Η γγ Συντονισμού στελεχώθηκε με αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων. Εκτός λοιπόν από αυτούς μπορούν να μετατάσσονται υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί ήδη έχουν αποσπαστεί 45 υπάλληλοι δηλαδή 20 παραπάνω από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» είπε ο κ. Βορίδης

Βορίδης: Aποσπάσεις και μετατάξεις στη γγ Συντονισμού για τη στελέχωση του kathimerinotita.gr
«Πυρά» για τις δεκάδες «ρουσφετολογικές» διατάξεις που παρεισέφρησαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ίδρυση ευρωπαϊκών κομμάτων και… άλλες διατάξεις εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πρόκειται για σχέδιο νόμου που επιχειρεί να «ρυθμίσει» πλήθος άσχετων ζητημάτων όπως την νομική προστασία των μετακλητών υπαλλήλων της ΕΥΠ, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τους υποθηκοφύλακες και την ημερομηνία λήξης των γεωργικών φαρμάκων.

Η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης εστιάζεται στην ρύθμιση που παρατείνει για ένα ακόμα έτος το δικαίωμα απευθείας ανάθεσης κάθε λογής έργων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό – προσφυγικό, την «απελευθέρωση» αποσπάσεων και μετατάξεων στην γενική γραμματεία Συντονισμού, την νομιμοποίηση δαπανών ΟΤΑ πολλές εκ των οποίων έχουν κριθεί παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την άρση της απαγόρευσης διάθεσης «ληγμένων» φυτοφαρμάκων.

«Συζητάμε επι της αρχής για κάτι που δεν έχει αρχή μέση και τέλος» σχολίασε ο κ. Μάκης Βορίδης για να προσθέσει «Η μόνη αρχή είναι η «ιερά αρχή» του ρουσφετιού. Εδώ υπάρχει πολιτική συνοχή που είναι τα κυβερνητικά ρουσφέτια. Βγαίνουν υποχρεώσεις σε πρόσωπα και αρχές».
Κλείσιμο

Ο εισηγητής της ΝΔ εξήγησε ειδικότερα πως με το άρθρο 25 η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις δαπάνες για συμβάσεις καθαριότητας στους ΟΤΑ αν και σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συμβουλίου έχουν χαρακτηρίσει τις προσλήψεις ως αντισυνταγματικές.

«Έληξαν οι συμβάσεις και τις παρέτεινε η κυβέρνηση δύο φορές μέχρι 31.12.2017. Τότε είχαμε πει ότι αυτό είναι μια κακή πρακτική. Αν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες προσωπικού τότε να κάνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπάρχουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ που ήδη έχουν γίνει και περιμένει κόσμος να προσληφθεί. Επίσης έχουμε συμβούλους του Ελεγκτικού Συμβουλίου που λένε ότι η πρακτική εκτός από κακή είναι και αντισυνταγματική καθώς απαγορεύουν τις πληρωμές θεωρώντας παράνομες τις προσλήψεις. Με το άρ. 25 νομιμοποιείτε την συγκεκριμένη δαπάνη – παρελθούσα και μελλοντική. Όμως, αν υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας στην πρόσληψη πως θα νομιμοποιήσετε την δαπάνη;» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εκτός αυτού ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι άλλη ρύθμιση απελευθερώνει τις μετατάξεις στην γενική γραμματεία Συντονισμού προκειμένου να στελεχωθεί το site της «καθημερινότητας» του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Η γγ Συντονισμού στελεχώθηκε με αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων. Εκτός λοιπόν από αυτούς μπορούν να μετατάσσονται υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί ήδη έχουν αποσπαστεί 45 υπάλληλοι δηλαδή 20 παραπάνω από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» είπε ο κ Βορίδης για να συμπληρώσει για το νέο κυβερνητικό site «Είναι μια πλατφόρμα που οι πολίτες λένε τον καημό τους την κυβέρνηση. Υπάρχει κατηγοριοποίηση; Όχι. Ο καθένας μπαίνει και γράφει ότι θέλει. Είναι ένα γραφείο διεκπεραιώσεως αιτημάτων αλλά επειδή δεν του φθάνουν οι μόνιμοι φέρνει διάταξη για να πάρει και αποσπασμένους».

Αναφορικά με την παράταση για ένα επιπλέον έτος της «αδιαφανούς» διαδικασίας σύναψης συμβάσεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είπε «πέρυσι κάνατε μια ρύθμιση που αφορούσε τον τρόπο σύναψης συμβάσεων για δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Τότε λόγω των όλως εκτάκτως αναγκών είπατε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε διαδικασία προβλέπεται. Συναίνεσε  τότε η Βουλή εως 31.12.16. Το ζητάτε πάλι. Τι το έκτακτο υπάρχει τώρα που έχουν περάσει 2,5 χρόνια; Γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πλέον τις νόμιμες διαδικασίες; Γιατί να παρατείνεται ένα καθεστώς που έχετε παραδεχθεί πως έχει προβλήματα όπως με το προσωπικό που εξαφανίζεται, και την  πλημμελή διαχείριση κονδυλίων κ.α.».

«Εχετε μάθει να αερολογείτε και να μην δουλεύετε» σχολίασε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς  για να συνεχίσει «Είστε οι βασιλιάδες του «θα»».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης