Die Welt: Αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός

Die Welt: Αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός

Η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει ένα “πορτρέτο” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας τα προσόντα του αλλά και τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί

Die Welt: Αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός
Άρθρο αφιερωμένο στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η Die Welt.

Η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει ένα “πορτρέτο” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας τα προσόντα του αλλά και τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί.

Αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος, γράφει η "Die Welt "σε άρθρο της με τίτλο "O Έλληνας μεταρρυθμιστής".
Κλείσιμο

Το εντυπωσιακό κατά την γερμανική εφημερίδα είναι ότι "ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής".

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός "στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματος του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση."

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης