Παρουσία Θεοδωράκη και «πρωτοκλασάτων» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Παρουσία Θεοδωράκη και «πρωτοκλασάτων» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης δείχνουν να στηρίζουν την κίνηση για μία ενιαία κεντροαριστερά - Έλαμψε δια της απουσίας της η Φώφη Γεννηματά

Παρουσία Θεοδωράκη και «πρωτοκλασάτων» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών
Σταύρος Θεοδωράκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και βουλευτές του
ΠΑΣΟΚ
έδωσαν σήμερα το «παρών» σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΜΕΤΑρρυθμιστές μαζί με τις «Κινήσεις Πολιτών», που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι σημερινές παρουσίες δίνουν νέα τροφή για το πως και αν οι πολιτικές δυνάμεις του χώρου θα πορευθούν ενιαία, σε μία περίοδο που είναι έντονες οι ζυμώσεις και οι κόντρες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 

Κλείσιμο


Ο επικεφαλής της κίνησης «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» Σπύρος Λυκούδης έστειλε μήνυμα ενότητας με τη διοργάνωση της  σημερινής συγκέντρωσης και προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις του χώρου. Την εκδήλωση στήριξαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -απούσα η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά - ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και η κίνηση τριών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης) που έχουν συγκροτήσει την «Ώρα Αποφάσεων».  Επίσης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, η  Μαρία Ρεπούση, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο Πέτρος Κουναλάκης.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε στην ομιλία του πως «εάν δεν καταφέρουμε οι αξίες και οι ιδέες της Προοδευτικής Παράταξης να κατακτήσουν το νου και την καρδιά ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, της διανόησης και των νέων γενιών δεν βλέπω κανένα Μέλλον ούτε για την Παράταξη ούτε για τη χώρα μας». Πρόσθεσε ότι «πρέπει να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα νέο ηγεμονικό συνασπισμό εξουσίας».



«Εμείς, οι «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» είχαμε θέσει εξαρχής ως έναν από τους βασικούς πολιτικούς στρατηγικούς  μας στόχους την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.  Τη δημιουργία ενός νέου και Ενιαίου πολυτασικού πολιτικού φορέα που να ενώσει και να στεγάσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης.

Ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών και βουλευτής του Ποταμιού, έκανε λόγο για «απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός αλλά υπό τον απαράβατο όριο της δέσμευσης για κοινή πορεία. Βεβαίως χωρίς να εκβιάζουμε τα πράγματα, αλλά με δέσμευση ότι προχωράμε» και ξεκαθάρισε «εμείς σεβόμαστε πλήρως τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους συναγωνιστές με ή χωρίς πολιτική στέγη, που υπάρχουν στο  χώρο».



Πρέπει, όπως τόνισε, να πούμε στους δημοκρατικούς πολίτες ότι τα πολιτικά σχήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα που υπάρχουν στον χώρο δεν έχουν μέλλον στη μοναξιά τους. «Είναι καταδικασμένα σύντομα να γίνουν εύκολη λεία και βορά του διπολισμού. Με δική τους μάλιστα ευθύνη. Χωρίς κανένα δικαιολογητικό. Διότι, η συνταγή του δικομματικού διπολισμού και της ακραίας πόλωσης είναι δοκιμασμένη και αποδοτική», συμπλήρωσε.



Τα βασικά σημεία της πρότασης που παρουσίασε ο Σπύρος Λυκούδης για τη συγκρότηση νέου και ενιαίου φορέα:
-Δημόσια πολιτική δήλωση όλων για την στόχευση συγκρότησης νέου και ενιαίου φορέα.
-Προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των επικεφαλής κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κτλ. Δεν συγκροτείται στη βάση συσχετισμών πλειοψηφιών και μειοψηφιών γιατί δεν είναι όργανο αποφάσεων πολιτικών. Είναι κίνηση συμβολική μεν, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικής πολιτικής σημασίας.
-Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές συγκεντρώσεις για να περάσουμε το μήνυμα της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της ελπίδας και της προοπτικής.
-Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με συμπεφωνημένες διαδικασίες και με τη σαφή δέσμευση όλων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα συμμετάσχουν στο Νέο Φορέα.
-Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου Φορέα, Καταστατικό, έγκριση Κυβερνητικού Προγράμματος και τα συναφή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης