Αβραμόπουλος στο Reuters: Παγκόσμιο ζήτημα η επανεγκατάσταση των προσφύγων

Αβραμόπουλος στο Reuters: Παγκόσμιο ζήτημα η επανεγκατάσταση των προσφύγων

«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μερικές χώρες» υπογράμμισε ο Επίτροπος

Αβραμόπουλος στο Reuters: Παγκόσμιο ζήτημα η επανεγκατάσταση των προσφύγων
Την άποψη πως «η επανεγκατάσταση των προσφύγων
είναι παγκόσμιο ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μερικές χώρες» εξέφρασε, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης,
Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν όψει και της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
«Χώρες με μεγάλη εμπειρία στο μεταναστευτικό, που έχουν υποδεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν υπεύθυνο ρόλο» προσέθεσε.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να θέσει τόσο το ζήτημα του relocation όσο και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και είναι καίρια για τις ευρωατλαντικές σχέσεις στις επαφές του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην πρώτη κατ' ιδίαν συνάντησή τους, την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος με τον νέο υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κέλι, θα συζητήσουν τα ανωτέρω θέματα.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισημάνει στον κ. Κέλι πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες, παρά το πρόσφατο διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.
 
Επισημαίνεται πως η επίσκεψη του Έλληνα επιτρόπου θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη κοινοτικού αξιωματούχου στις ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης