Παππάς: Κλείνει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου

Παππάς: Κλείνει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα», σημείωσε 

Παππάς: Κλείνει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου
Την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος μίλησε στον «
Real fm», 
Κλείσιμο
 η πορεία της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να φθάσει στο σημείο που έφθασε το καλοκαίρι του 2015, καθώς «όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με το
ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο κ. Παππάς απάντησε: «Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. «Η κινητικότητα του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Άρα περιμένουμε από τους Θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης