Τζανακόπουλος: Το ταξίδι στο Παρίσι κράτησε ελάχιστες ώρες - Η ΝΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

Τζανακόπουλος: Το ταξίδι στο Παρίσι κράτησε ελάχιστες ώρες - Η ΝΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

«ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις

Τζανακόπουλος: Το ταξίδι στο Παρίσι κράτησε ελάχιστες ώρες - Η ΝΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας
, τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την πορεία της διερεύνησης των σκανδάλων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το ταξίδι στο Παρίσι είπε ότι «κράτησε ελάχιστες ώρες, αφορούσε σε συναντήσεις με επενδυτικούς παράγοντες» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Άδωνι Γεωργιάδη
ότι «χυδαιολογούν ασύστολα». «Το βασικό θέμα που εκτιμώ ότι τους φέρνει σε αυτή τη θέση είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να αρχίσουν τις καταγγελίες που είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στη ΝΔ και τον κ. Γεωργιάδη υποστήριξε ότι «από τη μία πλευρά καταγράφεται το απύθμενο μίσος του κ.Γεωργιάδη και η προτίμησή του στο να πέσει η κυβέρνηση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεγάλη φοβία της Νέας Δημοκρατίας για όσα θα επακολουθήσουν, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, να βγουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν».

«Η στάση του κ.Γεωργιάδη «δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός», υπογράμμισε ο ίδιος, καθώς κάθε ημέρα έρχεται στη δημοσιότητα και ένα καινούργιο σκάνδαλο.

Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ.Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση - μπαλόνι.

Η νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που «έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες, με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του. «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύβονται, όταν ο κ.Μητσοτάκης είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής πάνω από δέκα χρόνια; Υποχρεούται να δώσει απαντήσεις ... δεν μπορεί να κρύβεται ... να απαντά το γραφείο Τύπου της ΝΔ», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο, θα ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά, δεν θα μπορέσει να «δραπετεύσει» ο κ.Μητσοτάκης.

Τράβηξαν υπερβολικά το σκοινί ΔΝΤ και Σόιμπλε


Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και της δεύτερης αξιολόγησης, αυτό που προέχει είναι «να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας και να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους, η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει εποικοδομητικό ρόλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές», είπε ο ίδιος.

Όπως εκτίμησε, «ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε ... το ΔΝΤ επιμένει στην προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

«Τα μέτρα αυτά ζητούνται καθώς το ΔΝΤ προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2019 ... κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας ... το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1%-1,5% του ΑΕΠ πάνω από το στόχο το 2016 ... τα σενάρια βάσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν και από το ΔΝΤ», τόνισε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επίσης τραβάει το σκοινί, συνέχισε ο κ.Τζανακόπουλος, «επιμένει σε μία πολιτική πλήρως αντιφατική, "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο" ... απαιτεί από τη μία την συμμετοχή του ΔΝΤ και από την άλλη την μετάθεση της συζήτησης για το χρέος κατά 1-2 χρόνια, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΔΝΤ».

Πρέπει να βρεθεί το σημείο ισορροπίας για να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της, επανέλαβε, σημειώνοντας ότι μπορεί ο Σόιμπλε να διατείνεται ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να περιμένει ως τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν προκύπτει από την κατάσταση στη Γερμανία. «Είναι εγκλωβισμένος και αρκετά πιεσμένος από τις εξελίξεις στη χώρα του», σημείωσε, εκτιμώντας ότι τελικά θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί από τις εξελίξεις, ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε θετικό αποτέλεσμα.

Η Δικαιοσύνη χρειάζεται χρόνο

Συνολικά για την πορεία της διερεύνησης των σκανδάλων που έρχονται στο φως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι άλλο η κυβέρνηση και άλλο η δικαστική εξουσία, -που κινείται με βάση την ποινική δικονομία, τους χρόνους των δικαστηρίων κτλ.

«Η ελληνική κυβέρνηση αυτά τα δύο χρόνια σταμάτησε κάθε είδους υπόγεια  προσπάθεια να συγκαλύψει υποθέσεις ... η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά εδώ και χρόνια είναι απερίσπαστη στη δουλειά της».

Από την άλλη πλευρά, «χρειάζεται χρόνος, για υποθέσεις που πάνε πολύ πίσω στο παρελθόν και οι προσπάθειες συγκάλυψης ήταν τεράστιες ... στην περίπτωση της Siemens, που τώρα παίρνει το δρόμο του ακροατηρίου, η υπόθεση φτάνει πίσω ως το 1998 ... είναι τώρα που έρχεται στο ακροατήριο, με πάνω από 60 κατηγορούμενους», είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σαφήνεια είναι πως δεν πρόκειται να παρέμβουμε, να συγκαλύψουμε, καλύψουμε ή αποκρύψουμε στοιχεία, όπως γινόταν στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης