Φέτα, θρουμπες, έρωτες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιανό για τον Τάσο Κουράκη

Φέτα, θρουμπες, έρωτες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιανό για τον Τάσο Κουράκη

Παρόντες Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Καρανίκας, Δημήτρης Μάρδας κ.α.

Φέτα, θρουμπες, έρωτες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιανό για τον Τάσο Κουράκη
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης απήγγειλε το βράδυ της Τρίτης αποσπάσματα από τη νέα του ποιητική συλλογή στον Ιανό, παρουσία πολλών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έλειπε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. Απουσίαζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.  

Η Όλγα Γεροβασίλη

Κλείσιμο


Ο Δημήτρης Μάρδας



Ο Νίκος Καρανίκας



Γνωστός από τα ποιήματά του για το αιδοίο από τη συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που κυκλοφόρησε το 2009, ο κ. Κουράκης επανέρχεται στο θέμα του έρωτα με τους γλαφυρότατους στίχους: «Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!».

Σε άλλο σημείο της ποιητικής συλλογής αναφέρει: “Επί των λέξεων, αλλά και επί ακμής θαλάσσης. Ναυαγοί επί νήσων /που εκλαμβάνουν τους αφρούς των κυμάτων /ως αλυκές ξηράς και οδεύουν /επί ακμής θαλάσσης αβύθιστοι /προς το Άλας Η προσέγγιση του έρωτα ως διαδικασία γέννησής σου. Έρωτας είναι /όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της, /αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως /τότε /πρωτοβγαίνεις στη ζωή /κι αντικρίζεις το φως! Γιατί εν τέλει... Όταν τα κορμιά του έρωτα /ανασμιλεύονται /Οι λεγεώνες της ιστορίας /αποδομούνται”.

Ο Νίκος Παππάς και η Ανέττα Καβαδία


Ο Στέλιος Παππάς



Ο Τάσος Κουράκης απαγγέλλει



Αυτή τη φορά ωστόσο δεν λείπουν και άλλες - πλην των ερωτικών - αναφορές στα ποιήματά του με πιο γλαφυρή αυτή στην οποία αναφέρει: Δεν πρέπει να κατεβάζεις μονορούφι και νηστικός τη λογική. Θα παραπατάς. Πάντα χρειάζεται μισή φέτα όνειρο και λίγες θρούμπες ουτοπίες

Ο κ. Κουράκης έχει εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές, όπως τη συλλογή του «Ιερωτικόν», με ποιήματα για το αιδοίο που κυκλοφόρησε το 2009, όπου έγραφε: "Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής".

Επίσης έλεγε: "ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο".

Την παρουσίαση συνόδευσαν ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης