Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να συμφωνηθούν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη
, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Σημείωσε, συγκεκριμένα, ότι «μέτρα καινούργια δεν θα υπάρξουν. Τα μέτρα της τριετίας έχουν ψηφιστεί από τη συμφωνία του Ιουλίου. Από το καλοκαίρι του 2015, ο αγώνας αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με δεδομένο ότι αυτά που είχαν συμφωνηθεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθιστούσαν τη συμφωνία μη βιώσιμη».

Κλείσιμο
Για το σημερινό Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει «να αποτυπωθεί μια θετική πορεία ώστε να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης», ενώ εκτίμησε ότι ένας από τους λόγους που καθυστερεί να κλείσει είναι «η σχέση της ΕΕ με το ΔΝΤ που πέρασε ένα τριγμό. Από τη πλευρά μας έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα».

Αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η υπουργός σημείωσε ότι «εμείς δεν θέτουμε θέμα “μέσα ή έξω το ΔΝΤ”, εμείς υλοποιούμε τη συμφωνία του 2015. Μόνο του το ΔΝΤ έθεσε τέτοιο θέμα και αυτό διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες, ενώ υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο πλευρών για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δήλωσε πως «η κυβέρνηση αυτή σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τα χειρότερα» και τόνισε πως «έχει μπει θετικό πρόσημο στην οικονομία μετά από χρόνια σκληρής λιτότητας».

«Καταφέραμε στη συμφωνία του 2015, να συμφωνήσουμε σε πλεονάσματα που ελάφρυναν τη χώρα σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις, ενώ αποτρέψαμε επιπλέον μέτρα 13 δισ. ευρώ για το 2016 και 2017», συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που χαρακτήρισε ως καταστροφικό σενάριο για τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή και σημείωσε πως αυτό είναι αίτημα της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει εκλογές από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως επειδή εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, αυτό συνεπάγεται και αυτόματα πως πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας, μια λογική που αντιλαμβάνεται μόνο ο ίδιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί κομματικών προσλήψεων, τονίζοντας πως οι μόνες προσλήψεις που έχουν γίνει είναι μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και αυτές που αφορούν δικαίωση εργαζομένων από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης