«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για την παρέμβαση στο πόρισμα για το «Πρώτο Θέμα»

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για την παρέμβαση στο πόρισμα για το «Πρώτο Θέμα»

Η αντιπολίτευση καταγγέλει την κυβέρνηση για «λαθροχειρία» και για σχέδιο «ελέγχου» ή «φίμωσης» όσων ΜΜΕ της ασκούν κριτική  - «Είναι σαφές ότι είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα τα δάνεια του Πρώτου ΘΕΜΑτος» επανέλαβε ο Δημήτρης Καμμένος

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για την παρέμβαση στο πόρισμα για το «Πρώτο Θέμα»
Με ένταση εξακολουθεί να σαρώνει η «φωτιά» που άναψαν στο πολιτικό σκηνικό οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Καμμένου για το εκτός εξεταστικής επιτροπής «αόρατο χέρι» που παρενέβη στο τελικό πόρισμα και προσθαφαίρεσε παραγράφους προκειμένου να πλήξει το «Πρώτο Θέμα».

Η αντιπολίτευση καταγγέλει ευθέως την κυβέρνηση για «λαθροχειρία» και για σχέδιο «ελέγχου» ή «φίμωσης» όσων ΜΜΕ της ασκούν κριτική ενώ το Μέγαρο Μαξιμου επιχειρεί αμήχανα να υποβαθμίσει τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, ο βουλευτής των
ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της εξεταστικής μιλώντας στο Ρ/Φ του ΣΚΑΙ μια ημέρα μετά την αποκαλυπτική του συνέντευξη στο protothema.gr
Κλείσιμο
επέμεινε λέγοντας πως: «Άλλο κείμενο στείλαμε στην ΚΟ και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι' αυτό μίλησα, πολιτική αδεία, για αόρατο χέρι. Στείλαμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες το πόρισμα όπως συμφωνήσαμε και λέμε εξυπηρετούνται τα δάνεια. Αυτο μαρτυρήθηκε από τους τραπεζίτες και τον κ. Αναστασιάδη. Όταν διάβασα στο κινητό 553 σελίδες είδα ότι έχει αφαιρεθεί αυτό» συνέχισε ο κ. Καμμενος για να επισημάνει σε άλλο σημείο «δεν κάνω κουτσομπολιό ποιος το έκανε. Άλλο κείμενο στείλαμε στην ΚΟ και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι' αυτό μίλησα πολιτική αδεία για αόρατο χέρι».

«Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται επειδή είχα εξαιρετική συνεργασία με τους κ.κ. Φάμελλο και Μπαλωμενάκη» συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής.

Ερωτηθείς για το αν οι ΑΝΕΛ θα διερευνήσουν το θέμα απάντησε ότι «δεν το διερευνήσαμε ακόμα γιατί μόλις έφτασα στο Στρασβούργο. Θα συζητήσουμε αν θα αναζητήσουμε ευθύνες όταν επιστρέψει ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος. Εννοείται ότι θα το συζητήσουμε πολιτικά αλλά πρέπει να τελειώσει το θέμα γιατί μεγαλύτερη ουσία έχει το πόρισμα».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «κανείς δεν μου έχει ασκήσει κριτική για όσα είπα» ξεκαθαρίζοντας ότι «επειδή η δουλειά μου είναι στα οικονομικά δεν γίνεται να βάλω υπογραφή χωρίς να έχω διαβάσει αυτό που θα υπογράψω και δεν λέω ψέμματα, δεν πρέπει να απαξιωθεί το έργο που έχει γίνει στις 553 σελίδες του πορίσματος».

«Ήταν ένα λάθος που έγινε με την παρέμβαση για το Πρώτο ΘΕΜΑ. Είναι σαφές ότι τα δάνειά του είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα» συμπλήρωσε ο κ. Δημήτρης Καμμένος.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι διαφώνησε και με το θέμα της παρέμβασης για τον Γιάννη Στουρνάρα και ζήτησε την αφαίρεση του επίμαχου κειμένου γιατί, όπως είπε, «δεν ήταν αρμοδιότητα της επιτροπής αυτό το ζήτημα».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το non paper της κυβέρνησης στο οποίο γινόταν αναφορά σε ποινικές ευθύνες είπε ότι «το πόρισμα είναι σαφές και γι αυτό προτρέπω τον κόσμο να το διαβάσει προκύπτουν ζητήματα άλλα όχι ποινικές ευθύνες. Μπορεί να προκύψουν, ένας εισαγγελέας πιθανόν να το διαβλέψει από τα συμπεράσματα ανά μάρτυρα ανά εισαγγελέα για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, δάνεια από τον Παναμά, δάνεια που πάρθηκαν για άλλη χρήση».

«Θύελλα» για τις παρεμβάσεις στο πόρισμα για το «Πρώτο Θέμα»

Οι αποκαλύψεις του κ. Καμμένου εχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ, της Δημοκρατικης Συμπαραταξης, του Ποταμιού αλλα και στελεχών της αντιπολίτευσης όπως των: Ανδρέα Λοβέρδου, Οδυσσέα Κωνσταντινοπουλου, Γιώργου Μαυρωτά, Μάκη Βορίδη, Νότη Μηταράκη, Αδωνη Γεωργιάδη κ.α

Κάποιος εκτός επιτροπής έβαλε και έβγαλε πράγματα στο πόρισμα για το Πρώτο Θέμα, τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κύριος Λοβέρδος εξήγησε αναλυτικά πώς παρακολούθησε μέρα με την ημέρα την «πορεία» του πορίσματος, για το οποίο μέχρι τελευταίας στιγμής είχε τη διαβεβαίωση πως δεν έχει αλλάξει τίποτα. 


Ώσπου, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ δημοσιογράφοι επέμεναν πως έχει αλλάξει η παράγραφος όπου δηλωνόταν κατηγορηματικά πως το Πρώτο Θέμα εξυπηρετεί τα δάνειά του και δεν έχει κανένα πρόβλημα και έχει αντικατασταθεί με εκείνη που ζητά να ανακινηθεί η τελεσίδικα αθωωτική απόφαση που αφορά τον Θέμο Αναστασιάδη.

«Ρωτάω έχετε προσθαφαιρέσει πράγματα και μου λένε όχι, με διαβεβαίωναν πως δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όμως ξαφνικά, παίρνουν ένα μήνυμα και μου λένε υπάρχει μια αλλαγή», εξήγησε ο κύριος Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Άνθρωπος εκτός επιτροπής, ίσως κάποιος από το Μαξίμου, δεν το ξέρω αυτό, έβαλε και έβγαλε πράγματα στο πόρισμα, τονίζει ο βουλευτής και καταλήγει: «Αυτό είναι απαράδεκτο και καταγγέλλεται ως απόπειρα εκβιασμού».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του ότι υπήρξε αλλαγή στο πόρισμα. Οπως είπε χαρακτηριστικά «έγινε αλλαγή σε μία παράγραφο που είχε να κάνει με το Πρώτο Θέμα» και πρόσθεσε: «Μπορεί να έγινε εκ παραδρομής, αλλά εμένα με πονηρεύει!». Επίσης δήλωσε: «Το τελικό πόρισμα λέει ότι εξυπηρετούνται τα δάνεια».

Διαπλοκή είναι ο εκβιασμός του Πρώτου Θέματος, τόνισε κατηγορηματικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «η εξεταστική είναι στημένη» με στόχο τον εκφοβισμό των τραπεζικών και τον έλεγχο των ΜΜΕ. 

Διαπλοκή είναι η έμμεση χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από offshore, η πίεση στον ΔΟΛ να του παραδώσει τα κλειδιά, ο εκβιασμός του Πρώτου Θέματος, η δανειοδότηση χωρίς κανόνες της Τράπεζας Αττικής στον Καλογρίτσα που προσπαθεί με βοσκοτόπια να χτίσει κανάλι. Αυτό είναι το τρίγωνο της διαπλοκής που τώρα προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο κύριος Μηταράκης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης