Βρούτσης: «200.000 θέσεις ανεργίας ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Βρούτσης: «200.000 θέσεις ανεργίας ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, τόνισε ότι «δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι συμβαίνει σε επίπεδο διαπραγμάτευσης γιατί δεν είναι γνωστό το περιεχόμενό της»

Βρούτσης: «200.000 θέσεις ανεργίας ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ»
«Διακόσιες χιλιάδες θέσεις…ανεργίας ''πρόσφερε'' ο ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα των δύο χρόνων διακυβέρνησης» του ανέφερε στον FOCUS FM Θεσσαλονίκης ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης
.

«Παραλάβαμε την ανεργία στο 27,9% τη παραδώσαμε στο 25,7% μέσα σε ενάμιση χρόνο και με ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης λόγω των μεταρρυθμίσεων που είχαμε προγραμματίσει, έτσι ώστε 31 Δεκεμβρίου 2016 να έχει κλείσει στο 19,5% με βάση τις μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημείωσε. 

Κλείσιμο
Μιλώντας στο ραδιόφωνο, τόνισε ότι «δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι συμβαίνει σε επίπεδο διαπραγμάτευσης γιατί δεν είναι γνωστό το περιεχόμενό της. Αυτό που γνωρίσουμε είναι ένα πλαίσιο μέτρων στο είναι έτοιμη να δεσμευθεί η κυβέρνηση. Μέτρα όπως η μείωση αφορολογήτου ,ο κόφτης στις συντάξεις, με μείωση της προσωπικής διαφοράς για τους σημερινούς συνταξιούχους και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ».

Αναφορικά με τη θέση της ΝΔ για τα μέτρα, έκανε σαφές ότι «δεν τα δέχεται καθώς είναι άδικα και αχρείαστα. Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση γιατί φτάσαμε σε αυτό το οικονομικό επίπεδο, όταν το 2014 ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από την κρίση και ως αντιπολίτευση εμπόδισε να κλείσει η 4η αξιολόγηση με την οποία βγαίναμε από το μνημόνιο οριστικά και μπαίναμε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης της χώρας. Aν και εφόσον τα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή δεν θα τα ψηφίσουμε. Όλα αυτά είναι πέραν του 3ου μνημονίου, ο κόφτης ή το θέμα του αφορολογήτου δεν υπήρχαν στη συμφωνία, όπως και όλα αυτά που γίνονται με το υπερταμείο δεν υπήρξε στο 3ο μνημόνιο», τόνισε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης