ΝΔ: Αυξημένος εκλογικός συναγερμός για τα στελέχη του κόμματος

ΝΔ: Αυξημένος εκλογικός συναγερμός για τα στελέχη του κόμματος

Με αφορμή και τα δίχρονα της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει απολογισμό και βρίσκει ότι «οι μόνοι ευνοημένοι είναι οι κομματικοί εγκάθετοι»

ΝΔ: Αυξημένος εκλογικός συναγερμός για τα στελέχη του κόμματος
Σε αυξημένο εκλογικό συναγερμό διατηρεί το κόμμα του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης
, συγκαλώντας τα όργανα της
Νέας Δημοκρατίας για να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής στην οποία επιμένει το επιτελείο της Πειραιώς. 

Κλείσιμο
Υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, συνεδρίασε τη Δευτέρα η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία, όπως ανακοινώθηκε «συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», στις οποίες, όπως θεωρούν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, κυρίαρχο ρόλο έχουν οι κίνδυνοι για τη χώρα που ελλοχεύουν εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Έγινε επίσης προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και θα είναι «αφιερωμένη», αφενός, στη δεύτερη επέτειο από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη σύμπραξη των ΣΥΡΙΖΑ -
ΑΝΕΛ και, αφετέρου, στην ένταση της προεκλογικής ετοιμότητας των «γαλάζιων» στελεχών, καθώς η εντύπωση που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ είναι ότι «οι εκλογές δεν θα βραδύνουν».

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει με έμφαση ότι το κόμμα τους, «απέναντι στη διγλωσσία και την υποκρισία της κυβέρνησης, προτάσσει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση». Στο ίδιο πνεύμα, άλλωστε, κινήθηκε μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «το 2017 να είναι το έτος που θα φέρει την μεγάλη πολιτική αλλαγή» και «θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση από 7 χρόνια ανέχειας, ταλαιπωρίας και εθνικής υποτέλειας, στην ελπίδα της αλήθειας, στην ανάπτυξη, τη νέα Ελλάδα όπως την οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία».

«Είναι πολύ σημαντικό», είπε, «να πείσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μάθει από τα λάθη της, μπορεί να ανανεωθεί, μπορεί να προσελκύσει νέους ανθρώπους, να ανοιχτεί σε νέες ιδέες και να δώσει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, επισήμανε ότι «η εκλογική μάχη θα κερδηθεί στο μέτωπο της νέας γενιάς. Πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας ότι μπορούμε να τους υποσχεθούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

«Θέλω να ξέρετε», πρόσθεσε, «ότι δουλεύουμε νύχτα - μέρα για να καταρτήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μην χάνετε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα σας».

Για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες την πολιτική και τους πολιτικούς. «Κυριαρχεί η άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λίγο πολύ το ίδιο», είπε και υποστήριξε: «Είναι λάθος αυτή η άποψη. Εμείς προτείνουμε μια εμπεριστατωμένη Συμφωνία Αλήθειας και ένα σχέδιο τολμηρών αλλαγών που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και επέβαλε αφού εγκατέλειψε την ρητορική περί σκισίματος των Μνημονίων».

Η «τραγική διετία» και οι «κομματικοί εγκάθετοι»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι βρίσκεται σε σύγχυση λέγοντας: «Συμπληρώνονται, σε δύο μέρες, δύο χρόνια από τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Ήταν μια τραγική διετία για τη χώρα. Ήταν μια τραγική διετία για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Οι μόνοι ευνοημένοι αυτήν τη διετία ήταν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι, οι οποίοι με μεγάλη ταχύτητα καταφέρνουν και διορίζονται σε κομματικές θέσεις… Ο απολογισμός είναι τραγικός. Η Κυβέρνηση είναι σε απόλυτη σύγχυση. Από τη μία, ισχυρίζεται ότι θέλει να κλείσει την αξιολόγηση. Από την άλλη, σηκώνει το μπαϊράκι της υπερήφανης διαπραγμάτευσης… Αυτή η τακτική δεν μας οδηγεί πουθενά. Απέναντι σε αυτήν την υποκρισία, απέναντι στην αφόρητη διγλωσσία, απέναντι σε αυτό το θέατρο οφείλουμε να προτάξουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και φιλόξενοι σε αυτούς τους συμπολίτες μας, που για πρώτη φορά ακούν το λόγο της παράταξης… Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στις τελευταίες εκλογές δεν στήριξαν Νέα Δημοκρατία και σήμερα έρχονται στις κομματικές μας εκδηλώσεις. Αγκαλιάστε τους. Καλωσορίστε τους στο νέο τους σπίτι. Όλοι χρειάζονται για να έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης