Αναστασιάδης: Ακολουθεί η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στο Μον Πελεράν

Αναστασιάδης: Ακολουθεί η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στο Μον Πελεράν

Θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα και με τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά ιδιαίτερα στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στις 26 του μηνός

Αναστασιάδης: Ακολουθεί η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στο Μον Πελεράν
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων της ομάδας εργασίας των τεχνοκρατών για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Μον Πελεράν, θα πρέπει να γίνει επεξεργασία από τις πολιτικές ηγεσίες των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη της
Κύπρου των προτάσεων εκείνων που συνάδουν με τη δήλωση της Διάσκεψης στη Γενεύη, που καθορίζει, όπως είπε "πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες πολιτικές αποφάσεις".

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως "θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα και με τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά ιδιαίτερα και σε συνάντηση που θα έχουμε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 26 του μηνός, και σε επαφές που πρέπει να γίνουν με τις εγγυήτριες δυνάμεις".
Ερωτηθείς αν μετά τη συνάντηση των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επανάληψη της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "αυτό θα εξεταστεί βεβαίως ανάλογα και με τα αποτελέσματα", προσθέτοντας πως "τα αποτελέσματα δεν ήταν παρά η καταγραφή".

Κλείσιμο
"Θα γίνουν συνεκτιμήσεις και μετά την αυριανή βεβαίως ενημέρωση από τον εκπρόσωπο πρέσβη κ. Μαυρογιάννη, που είναι και διαπραγματευτής, για να δούμε ποιά ήταν τα τελικά αποτελέσματα, ποιές οι προοπτικές. Θα συνεκτιμήσουμε και θα αποφασίσουμε", επεσήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσον τώρα η κάθε πλευρά θα συνεκτιμήσει ξεχωριστά τα αποτελέσματα της καταγραφής των ερωτημάτων από τους τεχνοκράτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως αυτό που πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει "είναι η επεξεργασία από τις πολιτικές ηγεσίες των προτάσεων εκείνων που πρέπει να συνάδουν με το κοινό ανακοινωθέν του ΟΗΕ, κατά τη σύνοδο για το Κυπριακό στη Γενεύη, που καθορίζει πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες πολιτικές αποφάσεις".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης