Ο Μουζάλας ειρωνεύεται το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Να δείχνατε τόση ευαισθησία και σε προηγούμενες κυβερνήσεις...

Ο Μουζάλας ειρωνεύεται το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Να δείχνατε τόση ευαισθησία και σε προηγούμενες κυβερνήσεις...

Αντί να απαντήσει στην ουσία των προβλημάτων που του θέτει με επιστολή του ο Οργανισμός, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αφήνει αιχμές για την στάση του τα προηγούμενα χρόνια 

Ο Μουζάλας ειρωνεύεται το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Να δείχνατε τόση ευαισθησία και σε προηγούμενες κυβερνήσεις...
Αντί να δώσει απαντήσεις, με ειρωνείες και αιχμές απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας
σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα, δηλώνει πως θα ένιωθε ευγνώμων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και προς το «Χαμόγελο»,
«αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Κλείσιμο
Κατά τα άλλα, αναφέρει ότι οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης, «προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για τη χώρα μας».

«Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωσή τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ», συμπληρώνει απαντώντας στο «Χαμόγελο».

Στην επιστολή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον κ. Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους υπουργούς των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. να λάβουν δράση ώστε τα προσφυγόπουλα:

- Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν το βέλτιστο συμφέρον τους.

- Να λαμβάνουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης.

- Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίζουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης