Άγκυρα: Οι ομάδες εργασίας για το Κυπριακό προχωρούν θετικά

Άγκυρα: Οι ομάδες εργασίας για το Κυπριακό προχωρούν θετικά

'Αλλο ένα βήμα πραγματοποιήθηκε στο Μοντ Πελεράν, λέει η τουρκική πλευρά

Άγκυρα: Οι ομάδες εργασίας για το Κυπριακό προχωρούν θετικά
'Αλλο ένα βήμα πραγματοποιήθηκε στο Μοντ Πελεράν στο θέμα των εργασιών που αφορούν το τεχνικό επίπεδο σχετικά με τις διαστάσεις του κεφαλαίου εγγυήσεις και ασφάλεια στη Διεθνής Διάσκεψη για το Κυπριακό ζήτημα. 

Η πληροφορία αυτή έρχεται στη δημοσιότητα από την τουρκική κρατική τηλεόραση TPT επικαλούμενη πηγές που αναφέρουν ότι οι ομάδες εργασίας μέχρι στιγμής δείχνουν να προχωρούν θετικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πρώτο στάδιο κατεγράφησαν οι απόψεις και οι επιφυλάξεις των δυο πλευρών ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι και λύσεις για να αποφευχθούν οι επιφυλάξεις αυτές για να προχωρήσουν οι διεργασίες αυτές ένα βήμα παρακάτω.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες σήμερα αναμένεται να υπάρξουν διμερείς και διαγώνιες επαφές και από την ελληνοκυπριακή και από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Επίσης, μέσα σε δύο μέρες έγιναν τέσσερις συναντήσεις που αφορούσαν το θέμα των εγγυήσεων ολοκληρώνοντας τις τεχνικές εργασίες για το επόμενο επίπεδο, αναφέρει η ΤΡΤ.
Κλείσιμο

Επισημαίνει ακόμη ότι οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει προηγουμένως να πραγματοποιηθεί σύνοδος σε πιο ψηλό επίπεδο και αυτό σημαίνει, όπως υποστηρίζει η τουρκική κρατική τηλεόραση, ότι στο τρίτο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος στην οποία θα συμμετέχουν και οι πρωθυπουργοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης