Ο Κυριάκος αποδοκιμάζει Γιακουμάτο για τα ομοφοβικά σχόλια

Ο Κυριάκος αποδοκιμάζει Γιακουμάτο για τα ομοφοβικά σχόλια

Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση τόνισε μέσω twitter ζητώντας από τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε

Ο Κυριάκος αποδοκιμάζει Γιακουμάτο για τα ομοφοβικά σχόλια
Συνέχεια είχαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας, ότι είναι «κολλητική αρρώστια»
. Ο ίδιος, με ανακοίνωση του διευκρινίζει πως μετά από 40 χρόνια εμπειρίας ως γιατρός, δεν θα μπορούσε ποτέ να πει κάτι τέτοιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «
Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα».
Κλείσιμο
Και προσθέτει: «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη»
.

Και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter αποδοκίμασε τη δήλωση: «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση».



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας. Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας  είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα.  
Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει να πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Ν.Δ. να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της
».  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης