Κικίλιας: Η «Δράση» προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία

Κικίλιας: Η «Δράση» προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία

Και ο Γιάννης Καλλιάνος αναλαμβάνει αναπλ. γραμματέας επιστημονικών φορέων του κόμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Κικίλιας: Η «Δράση» προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία
Εκλογές ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου ανακοίνωσε πως η «Δράση» του Θόδωρου Σκυλακάκη στηρίζει το κόμμα της Πειραιώς και πως αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του κόμματος αναλαμβάνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Κλείσιμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, την κανονικότητα, την αλήθεια τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο κύριος Τσιπρας την πιο βαθιά μεταπολίτευση, την πολιτική ανευθυνότητα, την αναξιοκρατία και προσπαθεί με κάθε κόστος να μείνει στην εξουσία, τόνισε ο εκπρόσωπος και δήλωσε: «Αποδείχθηκε ξεκάθαρα και χθες στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ζητάμε άμεσα πολιτική αλλαγή».

Η ΝΔ δεν θα απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο. Έχουμε όμως προειδοποιήσει την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην επεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να φοβάται τίποτα όποιος υπηρετεί τη νομιμότητα. Εμείς μιλάμε για τους κομματικούς, τους εγκάθετους, που τοποθετούνται χωρίς ΑΣΕΠ. Από το Μάιο του 2015 η κυβέρνηση έχει καταθέσει 18 ρυθμίσεις ή τροπολογίες με τις οποίες στήνει το πελατειακό κράτος. Απο το 2014 οι συμβασιούχοι έχουν αυξηθεί κατά 10.000. Το δημόσιο έχει παραιτηθεί απο την υπεράσπιση των συμφερόντων του».

Σχετικά με δήλωση Τόμσεν για τα 21 χρόνια που θα χρειαστούν ώστε η ανεργία να μειωθεί στην χώρα μας, τόνισε πως «η σημερινή πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη και αν συνεχίσουμε έτσι σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε αισιοδοξία. Όμως η ελληνική οικονομία μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα αν αφήσουμε το λαϊκισμό και τον κρατισμό και προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, τη συμφωνία αλήθειας».


Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Βασίλη Κικίλια

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

B. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, κ. ΤΟΜΣΕΝ, ΟΤΙ «ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ»

Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Α. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αποδείχθηκε ξεκάθαρα, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Αναδείχθηκε, όμως, για μία ακόμη φορά, τι εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και τι ο κ. Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, την κανονικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και τις δουλειές για τους πολλούς, τις μεταρρυθμίσεις, την κοινή λογική, το μέτρο και την αλήθεια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωποποίηση της πιο βαθιάς συντήρησης, των χειρότερων και των πιο παλιών πρακτικών της Μεταπολίτευσης. Του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, της πολιτικής ανευθυνότητας και των μεθοδεύσεων μόνο και μόνο για την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. 

Κανείς πλέον, είτε Κόμμα, είτε φορέας, είτε πολίτης, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, στο κάλεσμα πατριωτικής ευθύνης για την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Αυτό το κάλεσμα ενώνει όλη την ελληνική κοινωνία. Χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, που έχουν ξεθωριάσει. 

Προς χάριν αυτής της πατριωτικής ευθύνης ζητάμε, άμεσα, πολιτική αλλαγή, ούτως ώστε, να διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στις εκλογές. 


Β. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διεύρυνση της παράταξης και η διαρκής ενίσχυση της κοινωνικής επιρροής της.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η στήριξη της Δράσης στη Νέα Δημοκρατία. Την καλωσορίζουμε. Όπως επίσης και τον Γιάννη Καλιάνο, που αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του Κόμματος.

Μέσα σε έναν χρόνο από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, χιλιάδες μέλη μας συμμετείχαν στο προγραμματικό μας διάλογο, ενώ στην κατάρτιση του προγράμματος έχουν εργαστεί πάνω από 700 εξειδικευμένα στελέχη, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της αγοράς. 

Ανοίξαμε το Κόμμα με το μητρώο πολιτικών στελεχών, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι περίκλειστη, αλλά έχει πλατιά λαϊκή βάση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τα όρια αυτά να μεγαλώσουν περαιτέρω. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι όσοι ασπάζονται τις αξίες και τις αρχές της παράταξης και την αδήριτη ανάγκη για συστράτευση με κοινό σκοπό να σωθεί η χώρα, είναι καλοδεχούμενοι.

Το προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματά εδώ.

Και, όπως έχει ήδη τονίσει, η Κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις επόμενες εκλογές, θα είναι η Κυβέρνηση των πιο άξιων Ελλήνων.


Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, κ. ΤΟΜΣΕΝ,
 ΟΤΙ «ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ»

Η σημερινή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ άσχημη. Και προφανώς, εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τροχιά, η πορεία δεν είναι αισιόδοξη.

Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα. Αν αποδεσμευτούν από το λαϊκισμό και τον κρατισμό και πάνε μπροστά. 

Αυτό μπορεί να γίνει με ένα αποφασιστικό εθνικό σχέδιο, μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων τη χώρας. 

Με την Συμφωνία Αλήθειας, που έχει ήδη προτείνει ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Μέσα σε 20 μήνες, από το Μάιο του 2015, έχουν νομοθετηθεί τουλάχιστον 18 ρυθμίσεις, τροπολογίες, σχεδόν μία κάθε μήνα, που αφορούν στο στήσιμο του πελατειακού Κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Αυτοδίκαιη παράταση υφιστάμενων συμβάσεων, που επιβάλλουν ένα υπέρμετρο μισθολογικό κόστος, το οποίο καλούνται να καλύψουν οι φορολογούμενοι ή οι δημότες, μέσω των αυξήσεων των δημοτικών τελών. 

Νομιμοποιήσεις δαπανών για μισθοδοσία που κρίθηκαν παράνομες από δικαστήρια, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το ΣτΕ.

Το χειρότερο: η παραίτηση του Δημοσίου από την υπεράσπιση των συμφερόντων του στα δικαστήρια ως εργοδότης, με αποτέλεσμα να κρίνονται σε πρώτο βαθμό χιλιάδες υποθέσεις μονιμοποίησης και να μην ασκεί έφεση το Δημόσιο. 

Αποτέλεσμα: αύξηση συμβασιούχων κατά 10.000 σε σχέση με το 2014. 

Αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα. 

Αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υπέρβαση είναι 146.000.000 ευρώ.
 
Αλλά και χτύπημα στην αξιοκρατία και την νομιμότητα, όταν όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και αγνοώντας το ΑΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ό,τι λέει το εννοεί. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Όμως, μαζί με την ελληνική κοινωνία, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του πολίτη.

Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερεί τη δυνατότητα από ένα νέο νοσηλευτή ή γιατρό να προσληφθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης