Ο Χρήστος Ταραντίλης νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας

Ο Χρήστος Ταραντίλης νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας

Προέρχεται από την Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ και είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Ανέλαβε γραμματέας στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θα πολιτευτεί

Ο Χρήστος Ταραντίλης νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας
Ο καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης
αναλαμβάνει γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της
Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του κόμματος
Κυριάκου Μητσοτάκη
Κλείσιμο
που ανακοινώθηκε σήμερα. 

Ο κ. Ταραντίλης αναλαμβάνει καθήκοντα στην θέση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος πρόκειται να πολιτευτεί και συνεχίζει ως σύμβουλος σε θέματα Καταναλωτή του κ. Μητσοτάκη.

Η  επιλογή του κ.Ταραντίλη έγινε μέσα από την κομματική διαδικασία της αξιολόγησης και για τους περισσότερους αποτελεί πρόσωπο - έκπληξη.

Ο κ.Ταραντίλης που είναι μόλις 43 ετών, είναι ο μικρότερος σε ηλικία πρωτοβάθμιος καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ και ταυτόχρονα ο καθηγητής που λαμβάνει από τους φοιτητές του την υψηλότερη αξιολόγηση - το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, άλλωστε, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εφάρμοσε πλήρως την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση για τα τμήματα και τους διδάσκοντές του, επί πρυτανείας Κωνσταντίνου Γάτσιου.

Την ίδια πρώτη θέση στην κομματική, αυτή τη φορά, αξιολόγηση έλαβε και στην Ακαδημία Στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Ταραντίλης. Κι αν για τα κομματική στελέχη η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει στη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού τον κομματικά «αβάπτιστο» καθηγητή, ανοίγοντάς του ταυτόχρονα το δρόμο προς την πολιτική, για τον κ.Μητσοτάκη, ένα στέλεχος όπως ο 43χρονος Ταραντίλης είναι ο ορισμός της ανανέωσης της κομματικής δεξαμενής. Ο Ταραντίλης γεννήθηκε το 1973, στην καρδιά της Αθήνας - το πατρικό του σπίτι είναι στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

Είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έκανε την εμφάνισή του στην Πολιτική Ακαδημία που δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο Νοέμβριο. 

Αναπληρωτές του Χρήστου Ταραντίλη ορίζονται η Μαίη Ζαννή, η Βασιλική Λοϊζου, ο Κώστας Μπακογιάννης (δεν πρόκειται για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αλλά για συνωνυμία), ο Νίκος Ρωμανός και ο Νίκος Σωτηρόπουλος.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης