Σκουρλέτης: Αυτό που λέει ο Σόιμπλε δεν στέκει - Τίποτα δεν αλλάζει στο πρόγραμμα

Σκουρλέτης: Αυτό που λέει ο Σόιμπλε δεν στέκει - Τίποτα δεν αλλάζει στο πρόγραμμα

Το ΔΝΤ δεν μετείχε μέχρι τώρα παρά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος και η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει τίποτα με το Ταμείο, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών

Σκουρλέτης: Αυτό που λέει ο Σόιμπλε δεν στέκει - Τίποτα δεν αλλάζει στο πρόγραμμα
«Αυτό που λέει ο κ. Σόιμπλε
δεν στέκει γιατί επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα», τόνισε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών
Πάνος Σκουρλέτης.

Κλείσιμο
Είναι σε εξέλιξη μια πολύ σοβαρή γαλλική πρωτοβουλία και έχει τη σημασία της αυτό, ότι προέρχεται από την Γαλλία που διαχρονικά θέλει έναν ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Γερμανία, υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «η Γερμανία έχει ως αντίπαλό της τον ίδιο της τον εαυτό, είναι βεβαρημένη με το ιστορικό της, έχει τις ενοχές της ως κοινωνία και οι θύμησες των λαών είναι ακόμα ενεργές, γι' αυτό ήθελε το ΔΝΤ
στο πρόγραμμα». 

Το ΔΝΤ δεν μετείχε μέχρι τώρα στο πρόγραμμα, παρά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος, επισήμανε και τόνισε πως «δεν έχουμε υπογράψει μνημόνιο με το ΔΝΤ» και άρα «αυτό που λέει ο κ. Σόιμπλε δεν στέκει γιατί επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα». «Το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και μέχρι τότε η χώρα, αν αφεθεί από τις πολιτικές τρικλοποδιές, θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές», εξήγησε και εκτίμησε πως «οι πιθανότητες να μείνει ή να φύγει είναι μοιρασμένες».

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ακόμα πως «και μόνο αν μπορούσαμε να σταματήσουμε την πολιτική συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα, η οικονομία της χώρας θα απογειωνόταν» και αρνήθηκε να απαντήσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας πως «δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο εκλογών». 

Τα μέτρα είναι αυτά που είναι από τον περασμένο Μάιο, δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για μείωση του αφορολόγητου, είπε και εξήγησε πως «έχουμε συμφωνήσει ότι τα ψηφισμένα μέτρα επαρκούν». 

Σήμερα η χώρα έχει συμφωνία, η κυβέρνηση την παρουσίασε στον λαό στις εκλογές του 2015 και τώρα την εφαρμόζει, επανέλαβε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του πολιτικού φλερτ προς το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός ανέφερε πως εκείνος κλήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος, που «προέκυπτε», όπως είπε, «από πηγές του ΠΑΣΟΚ» ότι στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη επανεξετάζουν την στάση τους ως προς τον εκλογικό νόμο, τις αλλαγές του οποίου είχαν καταψηφίσει. «Απάντησα πως μια τέτοια εξέλιξη, αν δηλαδή όντως επανεξετάζουν την στάση τους, είναι θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει από εμάς θέμα επανεκκίνησης του ζητήματος», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης