Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο: Δεν είμαι γουρούνι όρθιο, έχω ευαισθησίες

Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο: Δεν είμαι γουρούνι όρθιο, έχω ευαισθησίες

Καλαφάτης: Ανίκανη, ανεπαρκής και αξιοθρήνητη η διοίκηση Μπουτάρη - Δεν αξίζει στους Θεσσαλονικείς

Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο: Δεν είμαι γουρούνι όρθιο, έχω ευαισθησίες
Σκληρή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης
, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα της χιονόπτωσης, αλλά
και τη χτεσινή δήλωση του κ. Μπουτάρη ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας. 

Ο κ. Καλαφάτης άρχισε την τοποθέτησή του από αυτή τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάζοντας:
Κλείσιμο
«Ο δήμαρχος είναι κλασικός συστημικός με κομματικό καπέλο. Αν έχει συναίσθηση των λεγομένων του όταν λέει αυτές κουβέντες. είναι τραγικό. Αν δεν έχει συναίσθηση, είναι ακόμα τραγικότερο. Σε ότι με αφορά, όλος ο κόσμος θέλω να ξέρει ότι αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας και υπερήφανος για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μεγαλουργούνε στα γράμματα» .

Σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η
κακοκαιρία
για την ανικανότητα της διοίκησης να χειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», τόνισε: «Έχουμε αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη να διαχειριστεί την κακοκαιρία. Και αποτυχία να διαχειριστεί την κατάσταση όταν πέρασε η κακοκαιρία. Η αποτυχία αυτή ήταν μία αποκάλυψη πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Δεν σταματά να απογοητεύει τους Θεσσαλονικείς. Η Θεσσαλονίκη γνώρισε μια πρωτόγνωρη αδιαφορία από τη δημοτική αρχή. Δεν είναι ότι γνώρισε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ήταν μια τριπλή αποτυχία να αντιμετωπίσει σωστά μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία, να διαχειριστεί σωστά τη κακοκαιρία όσο διαρκούσε, μια αποτυχία να διαχειριστεί την κατάσταση όταν πέρασε. Που ήταν η πιο αποκαλυπτική για το τι είναι η διοίκηση Μπουτάρη στο τέλος τέλος Πρόκειται για μια διοίκηση εχθρό του πολίτη».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για πλήρες ξεγύμνωμα της διοίκησης Μπουτάρη, την οποία χαρακτήρισε ανίκανη, ανεπαρκή και αξιοθρήνητη, προσθέτοντας ότι είναι μια διοίκηση «που δεν αξίζει στους Θεσσαλονικείς». «Για τη διοίκηση Μπουτάρη φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ίδια. Δεν έχει και σήμερα το θάρρος να ζητήσει μια ξεκάθαρη συγγνώμη. Ο δήμαρχος δεν ζητά συγγνώμη γιατί δεν πονά, δεν λυπήθηκε βαθιά μέσα του για το τι έγινε. Είναι ένας απόμακρος Δήμαρχος, δεν είναι ένας από εμάς».

Ο κ. Καλαφάτης άσκησε κριτική και για τη στάση που κράτησαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου. «Από όλους τους αντιδημάρχους όλοι κρύφτηκαν. Ένας ξεμύτισε για να το παίξει μπουταροφύλακας. Και είπε ότι ήταν υπερβολές του δημάρχου τα περί παραίτησης. Πρώτη φορά ο υφιστάμενος ακυρώνει τον προϊστάμενο» σχολίασε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έκλεισε την τοποθέτησή του, προτείνοντας στο δήμαρχο να ζητήσει έστω και τώρα μια συγγνώμη. «Δήμαρχε, ευθύνη έχεις. Απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Αν θέλεις έστω και την ύστατη ώρα. λειτούργησε ως δήμαρχος».
 
Μπουτάρης: Δεν είμαι γουρούνι όρθιο, έχω ευαισθησίες


Με ιδιαίτερο τρόπο απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. 

«Δεν είναι γουρούνι όρθιο, έχω ευαισθησίες», απάντησε ο κ. Μπουτάρης στην επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν χρησιμοποίησε τέτοιο χαρακτηρισμό. 

«Με κατηγορήσατε ότι δεν έχω λυπηθεί μέσα μου. Εάν θεωρειται κύριε Καλαφάτη ότι είμαι γουρούνι όρθιο και δεν λυπάμαι μέσα μου. Εάν είμαι γουρούνι, δεν θα λυπάμαι μέσα μου, αλλά προφανώς δεν είμαι γουρούνι, έχω ευαισθησίες και δεν μπορείς να φανταστείς πόσες είναι», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Ευχαριστώ πολύ που με ανακήρυξες επίτιμο δήμαρχο» απάντησε ο κ. Μπουτάρης στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Καλαφάτη.  Τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος ασκεί επικοινωνιακή πολιτική και πως η αντιπολίτευση δεν λέει για τα καλά της διοίκησης. 

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο «με μια συγνώμη δεν αλλάζει η ταλαιπωρία των πολιτών». «Αυτοί θα αποφασίσουν εάν μου δίνουν συγχώρεση ή όχι στις εκλογές. Εάν σ' αυτό το περιστατικό είχε ευθύνη ο δήμαρχος», τόνισε στη δευτερολογία του.

«Τους Εντάξει τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν θέλω να είμαι ένας από εσάς. Ότι και να λέτε είστε μειοψηφία. Η έπαρση είναι δικιά σας. Αν θεωρείτε ότι είμαι γουρούνι όρθιο, λυπάμαι πάρα πολύ» τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Καλαφάτη.


Πηγή: thestival.gr, voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης