Δείπνο εργασίας ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κροατίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Δείπνο εργασίας ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κροατίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Οι προοπτικές των ευρωατλαντικών σχέσεων, οι τρέχουσες εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν

Δείπνο εργασίας ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κροατίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας
Οι προοπτικές των ευρωατλαντικών σχέσεων, οι τρέχουσες εξελίξεις στις ΗΠΑ
, καθώς και οι σχέσεις της
ΕΕ με τη Ρωσία, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατα τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση της ομάδας των βαλκανικών κρατών-μελών της ΕΕ, η οποία συγκροτηθηκε μετά από πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά
και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του διπλωματικού συντονισμού μεταξύ των τεσσάρων κρατών.

 Η χθεσινοβραδινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στην ΕΕ και άταν τρόπον τινά ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με τον Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς εξήρε την προσφορά του Βούλγαρου ομολόγου του, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά του κ. Μίτοφ στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων και την εποικοδομητική συμβολή του στην αναβάθμιση της σημασίας των βαλκανικών κρατών εντός της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης