Με κοινή φωτογραφία στο Twitter διαψεύδει ο Κοτζιάς τον «καβγά» με Αναστασιάδη

Με κοινή φωτογραφία στο Twitter διαψεύδει ο Κοτζιάς τον «καβγά» με Αναστασιάδη

Με τετ-α-τετ στην Γενεύη ολοκληρώθηκε η «επίδειξη» καλών σχέσεων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τρελά πράγματα, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με κοινή φωτογραφία στο Twitter διαψεύδει ο Κοτζιάς τον «καβγά» με Αναστασιάδη
Με μια κοινή τους φωτογραφία που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στο Twitter, θέλει να δώσει τέλος στις φήμες περί καβγά με τον Νίκο Αναστασιάδη
, ο
Νίκος Κοτζιάς.

Κλείσιμο
Η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία των δύο αντρών και η οποία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για το Κυπριακό
στη Γενεύη, γράφει: «Αρραγές μέτωπο Ελλάδας - Κυπριακής Δημοκρατίας».



Από το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφορούν φήμες πως κατά την παρουσία των δύο αντρών στην Γενεύη υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο, ενώ πολλοί μίλησαν για «καυγά». Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές, εν τούτοις, αν και συνηθίζει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο Twitter για να επικοινωνεί τις προσωπικές και πολιτικές του θέσεις, προς το παρόν δεν έχει «επικυρώσει» την θέση Κοτζιά, κάνοντας «Retweet».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε πάντως ο κύπριος πρόεδρος στην Γενεύη, χαρακτήρισε «κουτσομπολιά, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. «Ουδεμία παρεξήγηση υπήρξε, οποιαδήποτε στιγμή, ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Από την αρχή ως το τέλος είχαμε απόλυτη συνεργασία, ήμασταν σε απόλυτη συνεννόηση», ανέφερε.


Τετ-α-τετ στη Γενεύη: Η ουσία είναι πως είχαμε την συνεργασία που έπρεπε
Μετά από τη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στους δημοσιογράφους δέχτηκε την εγκάρδια επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον ευχαρίστησε και προσωπικά για τη στήριξή του στο τραπέζι της Διάσκεψης, πριν αναχωρήσουν οι δύο από τη Γενεύη. 

«Κάποιος έβγαλε ότι τσακωνόμασταν οι δύο μας», είπε κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος σε πρωινά δημοσιεύματα. «Εμείς;», αναρωτήθηκε, γελώντας, ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν είπαμε λέξη μεταξύ μας, αλλά ήμασταν απόλυτα συνεννοημένοι».
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τρελά πράγματα, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε: «Υπήρχε απόλυτη συνεννόηση. Νίκο μου, εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο να βάζω από το ένα αυτί και να βγάζω από το άλλο. Η ουσία είναι μία, έχουμε συνεργασία που έπρεπε να έχουμε; Παραπάνω από οποιεσδήποτε άλλες κυβερνήσεις».
 
«Το θέμα που συζητάμε, εγγυήσεις και ασφάλεια, μαζί το φτιάξαμε», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τού απάντησε: «Και πώς ολοκληρώθηκε η πρόταση; Ήταν συνδυασμός της δικής σου ιδέας για το σύμφωνο φιλίας συν τα δικά μου που αφορούν τα υπόλοιπα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης