Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με Φώφη: Έγινε ένα πρώτο βήμα προς θετική κατεύθυνση

Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με Φώφη: Έγινε ένα πρώτο βήμα προς θετική κατεύθυνση

Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά - Θα εκδοθεί κοινή γραπτή δήλωση

Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με Φώφη: Έγινε ένα πρώτο βήμα προς θετική κατεύθυνση
Σήμερα  Βουλή είναι πιθανό να ξεκινήσει η επούλωση της πιο οδυνηρής διάσπασης του ΠΑΣΟΚ
.
Φώφη Γεννηματά και
Γιώργος Παπανδρέου
Κλείσιμο
συναντήθηκαν στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος, με τις πληροφορίες και από τις δύο πλευρές να οδηγούν στην εκλογική συμπόρευση ΚΙΔΗΣΟ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως έγινε ένα πρώτο βήμα προς μια θετική κατεύθυνση.
Αναμένεται κοινή γραπτή δήλωση.

Μια διάσπαση που κόστισε στο ΠΑΣΟΚ και τη χώρα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Βουλή από την Χρυσή Αυγή, καθώς το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε παραμονές των εκλογών του 2015, οδηγώντας τη Χαριλάου Τρικούπη σε εκλογική κατάρρευση. Παρολαυτά το ΚΙΔΗΣΟ έμεινε εκτός Βουλής τον Ιανουάριο του 2015 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν δεν κατάφερε να ετοιμάσει συνδυασμούς και να κατέβει. 



Στο μεσοδιάστημα πολλά ακούστηκαν για συνεργασία στελεχών του και του Γιώργου Παπανδρέου με την κυβέρνηση, δεδομένου ότι το ΚΙΔΗΣΟ είχε αποφεύγει να συμμετάσχει και στον διάλογο ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού. Τελικά, μετά την υπόθεση Γεωργίου και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το κόμμα δεν παίρνει τα πάνω του φαίνεται να κυριάρχησαν πιο ρεαλιστικές σκέψεις. 

Τα στοιχεία δείχνουν πως το ΚΙΔΗΣΟ θα προστεθεί ως αυτόνομος φορέας στις δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα στελέχη του, επιστρέφουν... σπίτι, μαζί με την σκηνή του «κάμπινγκ», παρότι πρόλαβαν κατά τη σύντομη απουσία τους να πετάξουν αρκετές «πέτρες» στα παράθυρα της Χαριλάου Τρικούπη. 

Η εποχή όμως έχει ανάγκη από ενότητα και δεν προσφέρεται για πικρίες, λένε στο ΠΑΣΟΚ και μιλούν για ρεαλιστική στάση από όλες τις πλευρές. Βέβαια, όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιτελείς της κυρίας Γεννηματά για το επικείμενο ραντεβού με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα τοποθετηθεί αφού προηγηθούν οι δηλώσεις Γεννηματά- Παπανδρέου. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης