Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις συλλήψεις στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις συλλήψεις στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά

Για αυταρχικό κατήφορο κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας το ΠΑΣΟΚ - Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία σημειώνει Το Ποτάμι

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις συλλήψεις στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου
.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία τόνισε: 
«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του
ΠΑΣΟΚ,
Παύλος Χριστίδης, δήλωσε:
«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».


Το Ποτάμι

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε:
«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».


Ο Χάρης Θεοχάρης


Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημειώνει: «H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. "Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας".

Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία -χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως -ιστορικά- όσοι μετέρχονται  αυταρχισμού  τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Η σύλληψη του Διευθυντή των  Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.
Όλα τελικά είναι ένας ''Καμμένος'' δρόμος...»
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης