Κουτσούμπας: Λύση του Κυπριακού σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο

Κουτσούμπας: Λύση του Κυπριακού σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο

«Απαιτείται σήμερα η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και από τον λαό της Ελλάδας και από τον λαό της Κύπρου», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Λύση του Κυπριακού σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο
«Το Κυπριακό
είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Για να μιλάμε για διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε λύση, σημαίνει, πρώτα απ' όλα, άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων. Σημαίνει κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων». Αυτό υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ,
Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό,
Αλέξη Τσίπρα,
Κλείσιμο
για το Κυπριακό.
 
«Λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη. Κράτος ενιαίο, βιώσιμο, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, εγγυητές, προστάτες», ανέφερε ο κ.
Κουτσούμπας στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «η διαπραγμάτευση στην ουσία είναι σήμερα υπονομευμένη πρώτα και κύρια από την τουρκική, την τουρκοκυπριακή ηγεσία επίσης, με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και μεγάλων συμφερόντων, όπως των ΗΠΑ, αφού διεξάγεται στην ουσία κάτω από όρους διχοτομικής λύσης».
 
«Απαιτείται σήμερα η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και από τον λαό της Ελλάδας και από τον λαό της Κύπρου», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης