Αντιπολίτευση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις 27.700 υπαλλήλων στο Δημόσιο που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ

Αντιπολίτευση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις 27.700 υπαλλήλων στο Δημόσιο που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ

ΝΔ, Ποτάμι και Χάρης Θεοχάρης επιτίθενται στο Μαξίμου και στην αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη που παραπέμπει στις καλένδες για απαντήσεις

Αντιπολίτευση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις 27.700 υπαλλήλων στο Δημόσιο που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πρώτου ΘΕΜΑτος για την πρόσληψη 27.700 νέων υπαλλήλων στο Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Πέρα από την υβριστική απάντηση μέσω non paper της κυβέρνησης, τα υπόλοιπα κόμματα ζητούν απαντήσεις για το θέμα από το Μαξίμου, με την Όλγα Γεροβασίλη να παραπέμπει στη Βουλή μελλοντικά για όποια απάντηση, καθώς έτσι ορίζει ο κοινοβουλευτικός κανονισμός.
Κλείσιμο
ΝΔ: Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις κοστίζουν στους πολίτες €150 εκατ. το χρόνο

«Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο… Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», απαντά η ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

«Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "Yπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;», συνεχίζει η Πειραιώς. Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία». Η ΝΔ τονίζει πως αν δεν το κάνει σήμερα η κυρία Γεροβασίλη, θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Την περιμένουμε…», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.





Ποτάμι: Η κυβέρνηση βρίζει-ξεσκίζει όποιον τολμά να κάνει κριτική

Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση από το Ποτάμι για το ζήτημα, στην οποία καταγγέλλει ότι υπάρχει σαφές σχέδιο ««Βρίζουμε - ξεσκίζουμε όποιον τολμά να μας κάνει κριτική και σε λίγο δεν θα τολμά κανείς να πει κουβέντα», ενώ ζητά να αφήσει η κυβέρνηση κατά μέρους τις λασπομαχίες και να απολογηθεί για τις προσλήψεις.

«Τα τρολ που εργάζονται στα κυβερνητικά γραφεία, για να καλύψουν τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για τις κομματικές προσλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτίθενται με κάθε τρόπο, σε δημοσιογράφους, εφημερίδες και σάιτ που αποκαλύπτουν κάποιες από τις ρουσφετολογικές τους επιλογές. Το «σχέδιο» είναι απλό. «Βρίζουμε - ξεσκίζουμε όποιον τολμά να μας κάνει κριτική και σε λίγο δεν θα τολμά κανείς να πει κουβέντα». Είναι η παλιά συνταγή επιτυχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που αυτή τη φορά ενισχύεται με άφθονο κρατικό χρήμα προς πειθήνιους υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο αλλά και σε συστημικά ΜΜΕ.
 
Η κοινωνία όμως θέλει απαντήσεις και όχι λασπομαχίες. Να απαντήσουν, λοιπόν, στα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία που μαρτυρούν το όργιο των προσλήψεων, τις οποίες εγκαίρως, και στη Βουλή, έχει αποκαλύψει το Ποτάμι. Προσλήψεις που παραπέμπουν στις ένδοξες μέρες του παλαιοκομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να απολογηθούν για το αν θεωρούν λογικό ένας υπουργός να βολεύει στο άψε σβήσε 5 συγγενείς του στο δημόσιο… Και μετά να κάνουμε και την κουβέντα για το ρόλο δημοσιογράφων, εντύπων και εκδοτών (αν και ούτε αυτή η συζήτηση θα τους συμφέρει)».



Θεοχάρης: Αδιάψευστα τα στοιχεία του ρεπορτάζ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τακτική της εξαπέλυσε και ο Χάρης Θεοχάρης μέσω του Twitter στο οποίο αναφέρει:«Το Μαξίμου επιτέθηκε και πάλι στον δημοσιογράφο που έβγαλε το θέμα με τις προσλήψεις. Τα στοιχεία αδιάψευστα και η απάντηση "θα" δοθεί. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης είναι πολύ πιο επικίνδυνος και από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία της. Ας μην ανησυχούν όμως. Όλος ο κόσμος ξέρει πως οι βουλευτές είναι "δεμένοι" και ψηφίζουν τα πάντα γιατί θα χάσουν από 5 μισθούς».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης