Τσίπρας για πρόσφυγες: Οι Έλληνες πλέον αισθάνονται τρυφερότητα και χαρά

Τσίπρας για πρόσφυγες: Οι Έλληνες πλέον αισθάνονται τρυφερότητα και χαρά

Ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους στον Αστερόκοσμο της Θεσσαλονίκης

Τσίπρας για πρόσφυγες: Οι Έλληνες πλέον αισθάνονται τρυφερότητα και χαρά
"Εχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψη του στον "Αστερόκοσμο" που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, όπου είδε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα μαζί να παίζουν και να διασκεδάζουν σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, συνομίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Επιπλέον, η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού έδωσε τον μουσικό τόνο, παίζοντας κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού το ''Final Countdown''.

Κλείσιμο


Ο κ. Τσίπρας έκανε μια βόλτα στις εγκαταστάσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου, συνομίλησε με παιδιά που έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο και βγήκε φωτογραφίες μαζί τους, ενώ έβγαλε selfies αγκαλιά με πρόσφυγες. Μάλιστα, παρέλαβε και ως δώρο από τα προσφυγόπουλα έναν πίνακα.



«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα σε μια μέρα γιορτής, σε ένα πανηγύρι χριστουγεννιάτικο. Οι γιορτές, πάνω από όλα, πρέπει να είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά, από παιχνίδι και χαρά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ-Helexpo που άνοιξε τις πύλες σε αυτό το χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, σε 3.500 προσφυγόπουλα να περάσουν αυτές τις μέρες εδώ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης