Μητσοτάκης: Οι εκλογές φοβίζουν μόνο τον Τσίπρα

«Εγώ δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σόιμπλε και ούτε έχω συνομιλήσει ποτέ τηλεφωνικά μαζί του» ανέφερε χαρακτηριστικά - Είπε ότι και εκείνος θα έδινε το πλεόνασμα αλλά θα το έδινε σε συνεννόηση με τους εταίρους και με διαφορετική κατανομή

Μητσοτάκης: Οι εκλογές φοβίζουν μόνο τον Τσίπρα
Οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα παρά μόνο τον κ. Τσίπρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα ή να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση ή να πάει σε εκλογές. Όπως είπε θα είναι ασυγχώρητο να επαναληφθεί η ίδια τακτική και να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, μέχρι τον Ιούλιο που τελειώνουν τα λεφτά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρατηθεί στη ζωή αυτή η κυβέρνηση με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως τόνισε, είναι έτοιμη για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές αναφορές. «Και εγώ έχω διαφορές με τον κ. Σόιμπλε και διαφωνώ μαζί του ότι μπορεί με τα υψηλά πλεονάσματα να ξεφύγουμε από την ύφεση, αλλά άλλο είναι η διαφωνία και άλλο να καταφεύγεις σε προσωπικούς υπαινιγμούς, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και μετά να τα παίρνεις πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν η θέση της ΝΔ κατά του επιδόματος στους συνταξιούχους ήταν αποτέλεσμα τηλεφωνήματος του κ. Σόιμπλε, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε δηκτικά: «Εγώ δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σόιμπλε και ούτε έχω συνομιλήσει ποτέ τηλεφωνικά μαζί του». Χαριτολογώντας συμπλήρωσε: «Αν τηλεφώνησε θα μίλησε με το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι και εκείνος θα έδινε το πλεόνασμα αλλά θα το έδινε σε συνεννόηση με τους εταίρους, έτσι ώστε να μη ζητούν μετά επιστολές μετανοίας όπως γίνεται τώρα και με διαφορετική κατανομή. «Αν γινόταν αλλιώς, θα έπιαναν τόπο τα χρήματα γιατί θα πήγαιναν πραγματικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», είπε, συμπληρώνοντας ότι η εντύπωσή του είναι πως οι εταίροι δεν θα είχαν αντίρρηση να δοθεί το πλεόνασμα με ένα στοχευμένο σχήμα.

Όσο αφορά την πιθανότητα εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι προτιμά τον σταυρό από τη λίστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης