Τσίπρας: Κόβει κορδέλες εγκαινίων σε δρόμους και σχολεία, αλλά... «οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Τσίπρας: Κόβει κορδέλες εγκαινίων σε δρόμους και σχολεία, αλλά... «οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Το Μαξίμου αρνείται ότι οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα

  Τσίπρας: Κόβει κορδέλες εγκαινίων σε δρόμους και σχολεία, αλλά... «οι εκλογές θα γίνουν το 2019»
Κορδέλες εγκαινίων σε δρόμους και σχολεία κόβει σήμερα στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
. Με την επίσκεψή του στη Μεσσηνία συνεχίζει τις περιοδείες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη,
συνεχίσθηκαν στην Κρήτη, αλλά το Μαξίμου αρνείται ότι έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, ενώ και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επανέλαβε αρκετές φορές από την πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη, αλλά και νωρίτερα σήμερα από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019». Οι κινήσεις του ωστόσο, δείχνουν άλλα.

Κλείσιμο
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο κ.Τσίπρας εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.


Στην Καλαμάτα  ο κ.Τσίπρας εγκαινιάζει και παραδίδει ολοκληρωμένο τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, ένα από τα πιο σημαντικά έργα στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα", η πρώτη σύμβαση μεγάλου οδικού άξονα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στο νέο Δημαρχείο της πόλης.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr tο τμήμα του περιφερειακού που παραδίδεται σήμερα, από την Αρτέμιδος έως το τέρμα του στη Λακωνικής, στα Γιαννιτσάνικα, περιλαμβάνει τη γέφυρα του Νέδοντα, τον κυκλικό κόμβο στη Σπάρτης (κοντά στο στρατόπεδο) και κόμβους με φανάρια στις οδούς Μαρίας Κάλλας (3η πάροδο Περιβολακίων), Παπαφλέσσα (Βασ. Γεωργίου) και Ζάρκου ("Πράσινο Πάρκο").

Εως και τον κόμβο της Σπάρτης ο περιφερειακός είναι κλειστός και από κει έως το τέρμα του είναι ανοιχτός.

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη για την Καλαμάτα σημασία του έργου η παράδοση γίνεται με γκρίνιες και διαμαρτυρίες: Βόρεια και δυτικά της Αγιάννας, στα Μιχαλέικα, οι κάτοικοι ζητούν πεζογέφυρα. Στην οδό Μαρίας Κάλλας, οι κάτοικοι ζητούν να αρθεί η μονοδρόμηση και η απαγόρευση της καθόδου προς την πόλη.

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν τα παιδιά του σχολείου τα οποία τον γέμισαν με δώρα που είχαν φτιάξει τα ίδια, ενώ έψαλαν και τα κάλαντα.

«Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή και σημείωσε ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν 6 νέες σχολικές μονάδες.

Παρόντες, όπως γράφει το eleftheriaonline.gr μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι επικεφαλής μειοψηφιών Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, οι περιφερειακή σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος και Στέλλα Καρλαύτη και άλλοι αυτοδιοικητικοί και στελέχη της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης