Θεανώ Φωτίου: Θα ψηφιστούν κανονικά τα μέτρα για το μέρισμα

Θεανώ Φωτίου: Θα ψηφιστούν κανονικά τα μέτρα για το μέρισμα

Σύμφωνα με την υπουργό ανάλογη εμπλοκή δημιουργήθηκε και όταν η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά τελικά οι διατάξεις ψηφίστηκαν κανονικά

 Θεανώ Φωτίου: Θα ψηφιστούν κανονικά τα μέτρα για το μέρισμα
Ως μια εκ των «γνωστών ιστοριών» που δημιουργεί η τρόικα χαρακτήρισε η κυρία Θεανώ Φωτίου
την
εμπλοκή που έχει προκύψει στην ευρωζώνη με τις εξαγγελίες του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι ανάλογη εμπλοκή δημιουργήθηκε και όταν η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά τελικά οι διατάξεις ψηφίστηκαν κανονικά.
Κλείσιμο

«Θυμήθηκα τι είχε συμβεί το 2015 σε ανάλογο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Είναι τελικά μόνιμη επωδός σας» είπε απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση για να προσθέσει «Τότε ο Κοστέλο είπε ότι είναι μονομερής πράξη. Εσείς (σ.σ. αντιπολίτευση) ετοιμαστήκατε να φύγετε και ξαναήρθατε να ψηφίσετε το νόμο. Τίποτε δεν έγινε τότε. Ψυχραιμία. Θα απαντήσουμε και σε αυτό. Είναι η γνωστή ιστορία των δανειστών. Θα ψηφιστούν τα μέτρα αύριο και θα δείτε ότι δεν θα συμβεί τίποτα στο τέλος».

Αναφορικά δε με το έγγραφο που κατέθεσε νωρίτερα ο κ.
Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ) στο οποίο αναφέρεται ότι συμφωνήθηκε η διατήρηση πλεονασμάτων ύψους 3,5% για μια δεκαετία είπε «Αυτό που δώσατε δεν είναι αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση. Ήταν έγγραφο της Κομισιόν που γίνεται εκτίμηση για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5%. Υπάρχει άλλη  έκθεση του ΔΝΤ με πλεονάσματα 1,5%. Τα κείμενα αυτά δεν είναι δεσμευτικά για την κυβέρνηση, ούτε το 3,5% ούτε το 1,5%. Δεν υπογράφηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που κάνατε είναι μια ακόμα ιστορία ψευδών. Δεν έχετε συμφωνία αλήθειας αλλά ψευδών και με αυτή την συμφωνία δεν ξέρω πόσο μακριά θα πάτε γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης