Bild: Ο Τσίπρας σπάει τη συμφωνία με το διάγγελμά του

Bild: Ο Τσίπρας σπάει τη συμφωνία με το διάγγελμά του

Αντί για λιτότητα, ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιράζει δώρα σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα 

Bild: Ο Τσίπρας σπάει τη συμφωνία με το διάγγελμά του
O Tσίπρας σπάει τη συμφωνία για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, γράφει ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιράζει χρηματικά δώρα αντί για λιτότητα.  

Bild
Αντί για λιτότητα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σπάει τη συμφωνία για το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας, όπως σχολιάζει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Bild» αναφερόμενο στα μέτρα πoυ ανακοίνωσε στο χθεσινό του διάγγελμα. Ο Τσίπρας μοιράζει χρηματικά δώρα αντί για λιτότητα, προσθέτει η «Bild».  

Κλείσιμο
«Την Πέμπτη το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σε ζωντανή σύνδεση μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων, αντί να κάνει οικονομία», επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. 

Για την «Bild», o Τσίπρας σπάει τη συμφωνία σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας ανακοινώνοντας τα χθεσινά μέτρα, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.






Süddeutsche Zeitung
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σημειώνει ότι «παρά το υψηλό κρατικό χρέος ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε βοήθεια σε 1,6 εκ χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκ. ευρώ, από το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Και αυτό το μέτρο θα αποτυπωθεί σε πολλά εκατομμύρια ευρώ». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αυτήν την εποχή Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ερίζουν γύρω από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί απαραίτητη για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας του, ότι πρόσφατα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν όπως επίσης ότι η Αθήνα έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της. «Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα προκαλέσει προφανώς κριτική στην Ευρώπη. Εσωπολιτικά ο αριστερός πολιτικός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Ο λαός έχει απογοητευτεί γιατί ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εμποδίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Οι πολίτες κρίνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν γίνονταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ».

SRF
Ο Τσίπρας βάζει χρήματα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο των συνταξιούχων, γράφει η ελβετική εφημερίδα SRf, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει χρήματα στους φτωχούς συνταξιούχους.  




Η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", το Associated Press  η βελγική "La Libre" και το γερμανικό περιοδικό "Focus" επισημαίνουν πως, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αφήσει κάτω από το δέντρο των φτωχών Ελλήνων χριστουγεννιάτικο  μποναμά. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το κόμμα της ΝΔ προηγείται από οκτώ έως 15 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες.  


Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης