ΔΗΜΑΡ: Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές

ΔΗΜΑΡ: Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές

Xαρακτηρίζει τις εξαγγελίες Τσίπρα «ανακύκλωση φτώχειας που θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός»

ΔΗΜΑΡ: Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές
Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές αναφέρει η ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τις οποίες χαρακτηρίζει «ανακύκλωση φτώχειας που θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός».

«Λίγες ώρες πριν ψηφιστεί ο φοροκεντρικός προϋπολογισμός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο γύρο φοροεπιδρομής και περικοπών  ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αφού πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους και το μεταβάλλει σε φιλοδώρημα για τους υπόλοιπους από 1-1-2017 εξαγγέλλει σήμερα έκτακτο βοήθημα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα για να βγούμε από την κρίση”, ενώ λίγες ημέρες πριν συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μεσοπρόθεσμα που σημαίνει νέα μέτρα δογματικής λιτότητας και διαρκές μνημόνιο. Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! Εμείς στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη σταθερά υποστηρίζουμε την αναδιανομή του μέρους εκείνου του πρωτογενούς πλεονάσματος πέραν των στόχων για αναδιανεμητικές, κοινωνικές και επενδυτικές δράσεις και συμβάλλαμε τα προηγούμενα χρόνια αποφασιστικά στο να υπάρχει η ρήτρα αυτή. Η αναδιανομή όμως απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές. Για να μπορεί να υπάρχει περίσσευμα από το πρωτογενές πλεόνασμα για κοινωνικές δράσεις οι στόχοι πλεονασμάτων πρέπει να είναι κάτω από 2% και όχι 3,5% που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν υποτιμούμε τις ρυθμίσεις όπως σταθερά έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, όμως η κυβέρνηση αφού πρώτα ισοπεδώνει μισθούς και συντάξεις με περικοπές και κάθε είδους φορολογία  στη συνέχεια προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια. Με την ανακύκλωση φτώχειας που εφαρμόζει, θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης