Θεοχάρης: Τόσο απελπισμένος πια o Τσίπρας από τη δημοσκοπική κατρακύλα;

Θεοχάρης: Τόσο απελπισμένος πια o Τσίπρας από τη δημοσκοπική κατρακύλα;

«Απόδειξη πως αυτά είναι παλαιοκομματικά ημίμετρα αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός μοιράζει 0,5% του ΑΕΠ ενώ ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται προβλέπει υπεραπόδοση 0,3%», αναφέρει

Θεοχάρης: Τόσο απελπισμένος πια o Τσίπρας από τη δημοσκοπική κατρακύλα;
Ανακοίνωση για το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε και ο Χάρης Θεοχάρης, στην οποία αναφέρει ότι με τις εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός, απλά καθυστερεί για ένα έτος το κόψιμο του ΕΚΑΣ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Και αλήθεια, όταν καταρτιζόταν ο προϋπολογισμός, πού ήταν ο πρωθυπουργός; Μάλλον απών, ως συνήθως. Γιατί αλλιώς θα γνώριζε ότι αυτές τις μέρες συζητάμε για έναν προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών, που θέτει στο κοινωνικό περιθώριο και άλλες ομάδες του πληθυσμού. Θα γνώριζε ότι 3,8 εκατ. άνθρωποι διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας.
Κλείσιμο
 
Τι κάνει όμως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με τις αποψινές εξαγγελίες;
 
Στην πραγματικότητα, καθυστερεί για ένα έτος το κόψιμο του ΕΚΑΣ.
 
Μειώνει κατά 200 εκατ. ευρώ την φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΠΥ για να διαθέσει κονδύλιο περίπου 120 εκατ. ευρώ για 5000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας.
 
Αναστέλλει της εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα φορολογικά της μέτρα θα επιβαρύνουν κατά 3 δισ. ευρώ ολόκληρη την επικράτεια και ετοιμάζεται να πάρει 4,5 δισ. νέα μέτρα, όπως αποκάλυψε ο κ. Χουλιαράκης στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εξοικονομήσει πάνω από 100 εκ. ευρώ αν δεν αύξανε το μισθολογικό κονδύλι των ΔΕΚΟ (μια αύξηση της τάξεως του 16% σε σχέση με το 2016) και άλλα 300 εκατ. ευρώ από την αύξηση στο μισθολογικό κονδύλιο του Δημοσίου.
 
Θα μπορούσε μαζί με αυτά τα μέτρα να εξαγγείλει πως θα προχωρήσει σε γενναίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στη δικαιοσύνη, την οικονομία, το Δημόσιο, το κοινωνικό κράτος, ώστε να εξασφαλίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειαζόμαστε για να απορροφήσουμε την ανεργία, δηλαδή πάνω από 4%. Γιατί αντί για φιλοδωρήματα για τα κάλαντα, ο ελληνικός λαός χρειάζεται δουλειές.
 
Απόδειξη πως αυτά είναι παλαιοκομματικά ημίμετρα αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός μοιράζει 0,5% του ΑΕΠ ενώ ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται προβλέπει υπεραπόδοση 0,3%. Άρα είναι σίγουρο πως φέρνει τη χώρα ένα βήμα πριν τον κόφτη.
 
Που αν ενεργοποιηθεί, θα κόψει μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις το νήμα της πρωθυπουργίας του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης