Χριστόφιας: Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Πούτιν και η προειδοποίηση στον Τσίπρα

Χριστόφιας: Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Πούτιν και η προειδοποίηση στον Τσίπρα

Τόνισε πως είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον Πρόεδρο της Ρωσίας να παραχωρήσει ένα δάνειο 5 με 7 δισ. στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Χριστόφιας: Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Πούτιν και η προειδοποίηση στον Τσίπρα
Για τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας μίλησε ο πρώην Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες», ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά, τι συμβούλεψε τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός. 

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε πως είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον Πρόεδρο της Ρωσίας,
Κλείσιμο
Βλαντιμίρ Πούτιν, να παραχωρήσει ένα δάνειο 5 με 7 δισ. στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

«Έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα (Πούτιν) ότι θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της δημοκρατίας», αποκάλυψε ο κ. Χριστόφιας. «Δεν το έκανε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου αποκάλυψε ότι προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος έγινε Πρωθυπουργός. «Όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις», είπε χαρακτηριστικά.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης