Τσίπρας- Σταϊνμάιερ: Συνάντηση με το βλέμμα στην Τουρκία

Τσίπρας- Σταϊνμάιερ: Συνάντηση με το βλέμμα στην Τουρκία

«Τα δημόσια παιχνίδια με τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική. Καθένας γνωρίζει τι θα σήμαινε το να ξεκινήσουμε στην Ευρώπη να αμφισβητούμε τα σύνορα», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Νίκο Κοτζιά

Τσίπρας- Σταϊνμάιερ: Συνάντηση με το βλέμμα στην Τουρκία
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σε λίγη ώρα την ευκαιρία να ενημερώσει δια ζώσης τον Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πρόσφατα ένιωσε στο πετσί του την... τουρκική φιλοξενία. Η ουσία για τη χώρα μας είναι πως το Βερολίνο στέκεται στο πλευρό της Αθήνας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, στηλιτεύοντας την επιθετικότητα της Άγκυρας.

«Τα δημόσια παιχνίδια με τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική. Καθένας γνωρίζει τι θα σήμαινε το να ξεκινήσουμε στην Ευρώπη να αμφισβητούμε τα σύνορα. Σίγουρα αυτό δεν συνεισφέρει στην επιτακτικά απαραίτητη σταθερότητα που επιζητούν οι πολίτες» τόνισε ο κ. Σταϊνμάιερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τσίπρας και Σταϊνμάιερ θα συζητήσουν ακόμη το κυπριακό, τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία και την παραίτηση που ανακοίνωσε ο Ματέο Ρέντσι, αλλά και τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.  

Κλείσιμο
Ο κ. Σταϊνμάιερ πήρε θετική θέση και για το κυπριακό επισημαίνοντας ότι επίλυσή του θα ήταν θετικό δείγμα και για την σταθεροποίηση της ΕΕ, κάτι που χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη.

Το Βερολίνο βλέπει να διαμορφώνονται συνθήκες ευρύτερης αναταραχής ενόψει του 2017, που είναι και για τη Γερμανία εκλογικό έτος, οπότε ελληνικές διπλωματικές πηγές προσβλέπουν σε ενεργοποίηση του γερμανικού παράγοντα ώστε να αποφευχθεί η προοπτική ενός ντόμινο κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει τον συνομιλητή του την ανάγκη αλλαγών στην Ευρώπη, ώστε να γίνει ξανά ελκυστική στους πολίτες της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης