Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι συναντήθηκε ο Τσίπρας

Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι συναντήθηκε ο Τσίπρας

Συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την προώθηση των επενδύσεων των ΗΑΕ στη χώρα μας - Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ 

Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι συναντήθηκε ο Τσίπρας
Διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση, όπου παρευρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, ο Πρωθυπουργός και ο Διάδοχος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρθηκαν ειδικότερα στη θετική πορεία των επενδύσεων των Εμιράτων στην Ελλάδα, και στην προοπτική περαιτέρω προώθησης των επενδύσεων, ενόψει και της σύγκλησης της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - ΗΑΕ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο Αμπού Ντάμπι.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν την προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η πρώτη επίσκεψη να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Απρίλη και θα πρόκειται για επίσκεψη είτε του Αλέξη Τσίπρα στα Εμιράτα είτε του Διάδοχου του 'Αμπου Ντάμπι, στην Ελλάδα.


Κυπριακό, προσφυγικό και Τουρκία στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Ολάντ


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης