Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη - Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος πρόεδρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη - Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος πρόεδρος

Αναστασιάδης-Ακιντζί συμφώνησαν κατά το δείπνο ότι η διαδικασία συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο Mont Pelerin, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη - Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος πρόεδρος
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
είχε το πρωί μακρά τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα και θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για περαιτέρω διαβουλεύσεις, δήλωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο χθεσινό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως οι δυο ηγέτες συμφώνησαν κατά το δείπνο ότι η διαδικασία για το Κυπριακό
συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο Mont Pelerin.

Ανέφερε πως στο μεταξύ θα εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ των δυο διαπραγματευτών ούτως ώστε να επιλυθούν τα υπόλοιπα ζητήματα ει δυνατόν μέχρι τις 9 του Γενάρη. Πρόσθεσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια ανάμεσα στις δυο πλευρές μέχρι τις 12 του Γενάρη οπόταν θα συγκληθεί η πολυμερής διάσκεψη.

Σε ερώτηση για την πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν διεθνείς συνθήκες χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προσθέσει πως η Συνθήκη Εγγυήσεων είναι διεθνής συνθήκη και η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης