Στις 11 η Κ.Ο. της ΝΔ: Μήνυμα για πολιτική αλλαγή θα στείλει ο Κυριάκος

Στις 11 η Κ.Ο. της ΝΔ: Μήνυμα για πολιτική αλλαγή θα στείλει ο Κυριάκος

Το συναινετικό πνεύμα που επικράτησε στη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο «αποτελεί εξαίρεση», υποστηρίζουν από το Μοσχάτο -  Τι συζητήθηκε για τα εξοπλιστικά και γιατί προκλήθηκαν τριβές στην κυβέρνηση για τη στράτευση των νέων στα 18


Στις 11 η Κ.Ο. της ΝΔ: Μήνυμα για πολιτική αλλαγή θα στείλει ο Κυριάκος
Την επιχειρηματολογία με την οποία υποστηρίζει την αναγκαιότητα για «πολιτική αλλαγή» αναμένεται να αναπτύξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας που θα κάνει ενώπιον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα συνέρχεται στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει την  τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας της. Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για επικύρωση των αλλαγών που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή με τον σχηματισμό από τον κ. Μητσοτάκης, της «σκιώδους» κυβέρνηση που απαρτίζεται από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τις νέες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επειδή  «είναι δέσμια των αντιθέσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».  

Σε πολύ καλό κλίμα η ενημέρωση από τον Π. Καμμένο

Κλείσιμο
Όπως διαβεβαιώνουν από το Μοσχάτο, «το συναινετικό πνεύμα που επικράτησε κατά την επίσκεψη που έκανε ο αρχηγός της αρχηγός αντιπολίτευσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελεί εξαίρεση που σχετίζεται με τις ιδιαιτερότητες του χώρου ων Ενόπλων Δυνάμεων».
Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και «σκιώδη» υπουργό Εθνικής Άμυνας Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. 
Η ενημέρωση περιέλαβε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του υπουργείου –ελληνοτουρκικά, θητεία, επανδρώσεις μονάδων, κατάσταση προσωπικού, εξοπλιστικά, προσφυγικό, κλπ- και, όπως επεσήμαιναν τόσο από το Μοσχάτο όσο και από το περιβάλλον του υπουργού Άμυνας, «έγιναν σε πολύ καλό κλίμα».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει στο πρόσωπο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. «Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες», τόνισε. «Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας» πρόσθεσε.
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας». Και κατάληξε διαβεβαιώνοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι «τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις».

Τι ειπώθηκε για τα εξοπλιστικά


Η ενημέρωση, όπως δήλωναν επιτελείς της Συγγρού, ήταν «απόρρητη» και γι΄ αυτό δεν έδιναν λεπτομέρειες σχετικά με το τι διημείφθη πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Xρήστος Βαΐτσης ανέφερε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι για τον εκσυγχρονισμό χρειάζεται να δαπανηθεί το ποσό των 1,9 δισ. ευρώ. «Αλλά η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και με λιγότερα χρήματα γιατί υπάρχουν διάφορες version εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για να επισημάνει ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ανατρέπεται τόσο πολύ η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει λύση για την απόκτηση αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, και πάντως όχι απαραίτητα F-35.

Τριβές (;) για τη στράτευση στα 18 

Ενδοκυβερνητικό ζήτημα, ωστόσο, προέκυψε και αναφορικά με τη θητεία, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να λάβει αποστάσεις από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προωθεί σχέδιο για στράτευση των νέων στην ηλικία των 18 ετών. 

Μάλιστα, η σχετική αναφορά του κ. Τζανακόπουλου διανεμήθηκε και με ειδικό ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και είχε ως εξής: «Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απάντησε, μετά από σχετική ερώτηση, που αφορούσε την υποχρεωτική στράτευση και όχι την εθελοντική στράτευση. Συγκεκριμένα: "Κύριε εκπρόσωπε, σήμερα μετά τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε σύγκλιση των δυο του Υπουργού και του Προέδρου της ΝΔ για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η θέση της Κυβέρνησης ποια είναι; Είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18;"

Η απάντηση του εκπροσώπου ήταν: "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης".

Ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης