Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση χρέους δεν θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων

Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση χρέους δεν θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων

Βασικός στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις αρχών - Το 2019 οι εκλογές

Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση χρέους δεν θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων
Βασικός στόχος είναι να κλείσει να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διυκρινίζοντας ότι υποχώρηση θα ήταν «να κάνουμε πίσω σε μια σειρά ζητήματα όπως η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας».

«Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις που θα κάνουν πιο σκληρή την εργασιακή ζούγκλα» υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι να αποκτήσει η αγορά εργασίας τον θεσμό της επεκτασιμότητας ττων συλλογικών διαπραγματεύσεων, χωρίς να τοποθετηθεί για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Κλείσιμο
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το χρονοδιάγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι «στο Eurogroup
της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να προβούμε στη συγκεκριμενοποίηση των μακρυπρόθεσμων μέτρων.

Σημείωσε, δε, ότι για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να υπάρξουν κάποια βραχυπρόθεσμ μέτρα για το χρέος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ούτε η ρύθμιση του χρέους
, ούτε η έξοδος στις αγορές δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων αλλά «είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από την επιτροπεία».



Επίθεση στη ΝΔ - Εκλογές το 2019

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι το σχέδιό της «για να πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι αυτό να γίνει με σκληρή λιτότητα και λέει ότι το δημοσιονομικό αυτό χώρο θα τον χρησιμοποιήσει για να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων». «Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννοήσεων με τη ΝΔ για το θέμα αυτό» διευκρίνισε ενώ δεν σχολίασε τα όσα γράφονται για τον Κώστα Λαλιώτη και επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η θέση μας είναι ότι εκλογές θα γίνουν το 2019» κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ ότι «έχει συγκεκριμένο στόχο και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα: Θέλει να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και να μην γίνει ρύθμιση για το χρέος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης