Θεοδωράκης: Τιμή στο Πολυτεχνείο είναι να απαντήσουμε στο αίτημα Δουλειές-Παιδεία-Αξιοκρατία

Θεοδωράκης: Τιμή στο Πολυτεχνείο είναι να απαντήσουμε στο αίτημα Δουλειές-Παιδεία-Αξιοκρατία

Διακομματική η ευθύνη για την κατάντια της Παιδείας - Σταματήστε να εθίζετε τους φοιτητές σε πελατειακές πρακτικές και δοσοληψίες

Θεοδωράκης: Τιμή στο Πολυτεχνείο είναι να απαντήσουμε στο αίτημα Δουλειές-Παιδεία-Αξιοκρατία
Το αίτημα της κοινωνίας για «δουλειές, παιδεία, αξιοκρατία» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά την ειδική συνεδρίαση της
Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονται με μισθούς των 100 ευρώ και πως τον περασμένο Οκτώβριο χάθηκαν άλλες 85.000 θέσεις εργασίας. Υπενθύμισε στον πρωθυπουργό πως σε παλαιότερες ομιλίες του καλούσε τους νέους να αντισταθούν στην «τυραννία της νέας εποχής» για να υποστηρίξει ότι και με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης «ένας στους τέσσερις νέους διαβιεί σε συνθήκες ακραίας φτώχιας. Επιστήμονες αναγκάζονται να κάνουν ντελίβερι για να επιβιώσουν».

Ο ίδιος άσκησε κριτική και στην πολιτική για την Παιδεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση αφόρισε την αριστεία ενώ πρόσθεσε ότι «βάλατε πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας και κάποιες γραφικές φιγούρες που επαναλαμβάνουν συνθήματα της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής. Τι είπε ο νέος υφυπουργός παιδείας πηγαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο; Είπε ότι «είμαστε κυβέρνηση σε μία χώρα υπό κατοχή» αυτό το έχει πει και ο Μιχαλολιάκος».
Κλείσιμο

«Σταματήστε να εθίζετε τους φοιτητές σε πελατειακές πρακτικές και δοσοληψίες. Το Ποτάμι φωνάζει δυνατά: Πανεπιστήμιο χωρίς κόμματα» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι ακόμη και τώρα τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζονται από τους κομματικούς μηχανισμούς «αριστερά και δεξιά» ως χώροι στρατολόγησης χειροκροτητών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης