Μουζάλας για Χίο: Αν απομακρύνουμε τους πρόσφυγες, η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική

Μουζάλας για Χίο: Αν απομακρύνουμε τους πρόσφυγες, η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική

Θα καταπέσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και θα δημιουργηθούν δραματικές συνθήκες στη Χίο και στην Ελλάδα συνολικά και χαρακτήρισε ψέματα όσα λένε ορισμένοι για την δυνατότητα απομάκρυνσης των προσφύγων από το νησί

Μουζάλας για Χίο: Αν απομακρύνουμε τους πρόσφυγες, η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική
Ενώπιον του διλήμματος της δημιουργίας νέου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στον πρώην ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπος) ή της συνέχισης της υφιστάμενης κατάστασης, με την λειτουργία της Σούδας και της ΒΙΑΛ, θέτει τους φορείς και τους πολίτες της Χίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2016, για τα μέσα ενημέρωσης της Χίου, ο κ. Μουζάλας επανέλαβε – επί της ουσίας – όσα και στην τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθησαν ως αποφάσεις, τονίζοντας ότι αν οι τοπικές αρχές και ειδικότερα ο δήμος Χίου δεν συναινέσει στην υλοποίησή τους, δεν πρόκειται να γίνει κάτι με το ζόρι ή με τα ΜΑΤ.

Στην ίδια συνέντευξη, στην οποία συμμετείχαν οι αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο επικεφαλής της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Giovanni Lepri, ο κ. Μουζάλας – απαντώντας ευθέως σε όσους ζητάνε την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο – τόνισε ότι την επόμενη ημέρα θα έρθουν 2.000, την μεθεπόμενη άλλες 2.000 κ.ο.κ. με κλειστά – μάλιστα – τα σύνορα της χώρας προς τις άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
Θα καταπέσει, πρόσθεσε, η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και θα δημιουργηθούν δραματικές συνθήκες – εφιάλτης είπε χαρακτηριστικά – στη Χίο και στην Ελλάδα, συνολικά και χαρακτήρισε ψέματα όσα λένε ορισμένοι για την δυνατότητα απομάκρυνσης των προσφύγων από το νησί. Δεν το εφηύρε η κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τα νησιά οι πρόσφυγες και μετανάστες, το λέει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τόνισε.

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση στους φορείς και ειδικότερα στον δήμο Χίου, καθώς και στους πολίτες του νησιού, να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για το προσφυγικό και κάλεσε να είναι και πάλι μαζί όπως το προηγούμενο διάστημα για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος.

Στα μέτρα βελτίωσης της αστυνόμευσης και ασφάλειας αναφέρθηκε ο κ. Τόσκας, ενώ ο επικεφαλής της Υ.Α. διευκρίνισε ότι μπορεί να μετακινεί περί τους 40 έως 50 πρόσφυγες την εβδομάδα από το νησί στην ηπειρωτική χώρα. Επίσης, ότι είναι έτοιμη η Υ.Α. να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τον νέο χώρο φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ, για τον οποίο – όπως είναι γνωστό – υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ύψους 3,15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: astraparis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης