Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση, να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Ορθοδοξίας-Πολιτείας

Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση, να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Ορθοδοξίας-Πολιτείας

Τι δήλωσε για Φίλη, Χρυσοβελώνη - Πολλαπλά τα οφέλη από την εκλογή Τραμπ

Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση, να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Ορθοδοξίας-Πολιτείας
O Νίκος Φίλης ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας, επανέλαβε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν τα σχολεία με δασκάλους και καθηγητές παντού.

«Διαφωνώ κάθετα όμως, ιδεολογικά, στις σχέσεις του με την εκκλησία. Προσπάθησα να του το περάσω αυτό και να ''εξηγηθούμε''. Είναι σεβαστές οι δικές του απόψεις, αλλά προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Δεν απομακρύνθηκε, του έγιναν προτάσεις για άλλο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Δεν έπαιξα ρόλο στην απομάκρυνσή του», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι έκανε τις προτάσεις του για τον ανασχηματισμό και «άφησα τον πρωθυπουργό να αποφασίσει γιατί αυτός έχει την ευθύνη».

Κλείσιμο
Εκλογές και νέες περικοπές

Το 2019 στις εκλογές δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις για μισθούς και συντάξεις είπε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Το θέμα, όπως είπε ο ίδιος, είναι να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση για να προχωρήσουμε σε επενδύσεις.

«Παρεξήγηση με την Χρυσοβελώνη»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, η οποία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, επειδή δεν ενημερώθηκε για αυτό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Κακώς πικράθηκε. Συνεννοήθηκα με τον κ. Τσίπρα όταν ήμουν στην Τζακάρτα και μπήκα στο αεροπλάνο για πτήση 9 ωρών. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε με τον πρωθυπουργό για να μάθω τις τελικές αποφάσεις του, ούτε να ενημερώσω την κ. Χρυσοβελώνη», είπε ο υπουργός Αμυνας.

«Ηταν εξαιρετική υπουργός, βοήθησε τους ΑΝΕΛ, δεν είχα κανένα παράπονο», πρόσθεσε μιλώντας για την κ. Χρυσοβελώνη. «Υπήρχαν προτεραιότητες, να γίνουν αλλαγές με νέα πρόσωπα», συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε «Ημουν εκλεγμένος χωρίς να πάρω θέσω ούτε υφυπουργού έως το 2007. περίμενα 14 χρόνια, χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος του είναι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να έχουν αναλάβει μία θέση στην κυβέρνηση έως το τέλος της τετραετίας, για να αποδείξουν το έργο τους όπως είπε.  

"Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ξενοδοχείο διανυκτερεύσεων", σχολίασε τέλος ο πρόεδρος του κόμματος σε ερώτηση για τον Νίκο Νικολόπουλο. 

Πολλαπλά τα οφέλη από την εκλογή Τραμπ 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πρόκειται να υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στη Συρία, μετά την εκλογή Τραμπ.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του, ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη.

«Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως «Το προσφυγικό δεν λύνεται με απορρόφηση ούτε με αποθήκες ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «αν είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε, η Ελλάδα θα ήταν αποθήκη ανθρώπων. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης