Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα που αναφέρει πως τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντάς το «ανυπόστατο και παραπλανητικό»


Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο
«Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει σημερινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας που κάνει λόγο για απολύσεις στο Δημόσιο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός διαψεύδει ότι τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, «παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση».

Στα περί αιτήματος των δανειστών να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), η κ. Γεροβασίλη θυμίζει ότι αυτή έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δανειστές ζητούν επίσης άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων αλλά και απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές. Για το πρώτο η αρμόδια υπουργός απαντά ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση. Για το δεύτερο παραπέμπει σχετικά στον νόμο για το νέο μισθολόγιο (4354/15), στον οποίο δεν προβλέπεται ποινή απόλυσης στο ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης.

«Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από «διαρροές», εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ' το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης