Κατρούγκαλος: Ναι, διορίστηκα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ήταν ρουσφέτι

Κατρούγκαλος: Ναι, διορίστηκα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ήταν ρουσφέτι

Ο υπουργός είχε διατελέσει πρόεδρος σε εταιρεία του Δημοσίου, αλλά όπως ισχυρίσθηκε ο δικός του ήταν ο μόνος μη ρουσφετολογικός διορισμός

Κατρούγκαλος: Ναι, διορίστηκα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ήταν ρουσφέτι
Τον διορισμό του από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η δική του περίπτωση ήταν η μόνη που δεν αποτέλεσε ρουσφέτι!

Η «καταγγελία» έγινε από τον
Κλείσιμο
Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είπε «επειδή, όμως, αναφέρθηκε στο πολιτικό ζήτημα που αφορά το ΠΑΣΟΚ, θέλω να πω στον κ. Κατρούγκαλο -επειδή γνωριζόμαστε όλοι και να καταλάβει ο κόσμος, γιατί ο κ. Κατρούγκαλος πάει όπου υπάρχει εξουσία και χρήματα, είναι γνωστό για το 12%- όταν τον διόρισε ο κ. Ρέππας επί ΠΑΣΟΚ, στα καλά χρόνια, Πρόεδρο στην «Κατάρτιση ΑΕ» πήγε. Θα θυμάται από τότε ο κ. Κατρούγκαλος για αυτά τα σαράντα χρόνια που λέει ότι κατέστρεψαν την χώρα, όταν ήταν στην «Κατάρτιση ΑΕ» με την υπογραφή του κ. Ρέππα και είχε σύμβαση τα τελευταία χρόνια με το Υπουργείο Παιδείας. Τίποτα άλλο. Οι πολίτες ξέρουν και θα δώσουν την απάντηση».

Αντιδρώντας ο υπουργός είπε «Πράγματι, ήμουν πρόεδρος μιας δημόσιας εταιρείας, θυγατρικής του ΟΑΕΔ, «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.». Κατ’ εξαίρεση, λοιπόν, η συμπλήρωση της θέσης αυτής δεν ήταν μόνο με διαγωνιστική ανοιχτή διαδικασία, αλλά η επιτροπή που έκρινε ήταν τριμερής, εκπρόσωποι των εργαζομένων, των εργοδοτών και του ΟΑΕΔ. Εκείνη την εποχή εγώ ήμουν μεσολαβητής και διαιτητής του ΟΑΕΔ και είχα μια γενική αποδοχή από τις δύο πλευρές. Ε, λοιπόν, συνέβη παραδόξως ένας διορισμός τη περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης να μην ήταν ρουσφετολογικός. Όταν βέβαια, όμως, το ρουσφέτι είναι η θρησκεία σας, δεν μπορείτε να συλλάβετε ποτέ κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό μίλησα προηγουμένως για αυτό το καθεστώς πελατειασμού και πατρωνίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης