Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής η επίθεση ήταν κατευθυνόμενη -  Η δίκη αφορά στα γεγονότα  που έλαβαν χώρα τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε σε 20 μέλη του ΚΚΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ»
Κατ εντολή μεγαλοεργολάβων έγινε η επίθεση από χρυσαυγίτες σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Πέραμα, κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο οποίος εκείνο το βράδυ είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι. Ο μάρτυρας καταθέτει στη δίκη – την οποία παρακολουθούν βουλευτές και στελέχη του
ΚΚΕ – για τα γεγονότα  που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε σε 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση ενόψει του φεστιβάλ της ΚΝΕ. Από την επίθεση, που έλαβε χώρα μια εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τραυματίστηκε και ο ίδιος ο μάρτυρας, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του περισσότερο στοχοποιημένο από τους άλλους συντρόφους του, διότι όπως είπε «η επίθεση έπρεπε να έχει συμβολικό χαρακτήρα».

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστος Χατζηδάκης «διευθυναν τα πράγματα» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της έδρας ανέφερε πως γνώριζε τους κατηγορουμένους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Χατζηδάκης δούλευε ανασφάλιστος και απλήρωτος στη Ζώνη και είχαμε κάνει παρέμβαση για να τον βοηθήσουμε. Τον Πανταζή δεν τον ήξερα προσωπικά αλλά ήταν γνωστό πως είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή…».

Περιγράφοντας όσα έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως η ομάδα που τους επιτέθηκε ήταν περίπου 50 άτομα εκ των οποίων αρκετά «σχολιαροπαιδα» που κρατούσαν πέτρες, πράγμα που όπως είπε του έκανε εντύπωση «γιατί ήταν παιδάκια..16 χρονων, ανήλικα».  Πολλοί δε, όπως είπε κρατούσαν ειδικά κατασκευασμένα στυλιάρια με μεταλλικές αιχμηρές απολήξεις. Μεταξύ αυτών που κρατούσαν αυτά τα όπλα ήταν, σύμφωνα με τον μάρτυρα και ο κατηγορούμενος Κυριάκος Αντωνακοπουλος τον επίσης γνωρίζει από την Ζώνη.
Κλείσιμο

Ο μάρτυρας είπε επίσης πως σε μικρή απόσταση από το σημείο που ουσιαστικά τους εγκλώβισαν κάνοντας ημικύκλιο γύρω τους οι δράστες, βρίσκονταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που "παρέμειναν ακίνητες" κατά την διάρκεια της επίθεσης.

«Οργανωμένη επίθεση, τους πλήρωσαν»


Στην κατάθεσή του ο κ. Πουλικόγιαννης τόνισε ότι η επίθεση που δέχθηκαν εκείνο το βράδυ ήταν οργανωμένη και πως ο ίδιος από το χτύπημα έχασε τις αισθήσεις του. Όπως ανέφερε υπήρχαν επίσης άλλοι οκτώ τραυματίες ενώ πολλοί από τους είχαν πληγές στην πλάτη από τα χτυπήματα με τα στυλιαρια που είχαν καρφιά.

Επικαλούμενος «μαρτυρία» προσώπου που του ζήτησε να μην αποκαλύψει τα στοιχεία του γιατί κινδυνεύει, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως το 2012 λίγες μέρες αφού η Χρυσή Αυγή μπήκε στην Βουλή υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της με εργολάβους τις Ζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση αυτή, παραβρέθηκαν οι εργολάβοι και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. «Τους ανέθεσαν να εξαφανίσουν εμάς και τους έδωσαν 300 με 400 χιλιάρικα μπροστά» είπε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως ο κ. Πουλικόγιαννης υποστήριξε πως το πρόσωπο που τους έδωσε αυτή την πληροφορία ανήκε στον χώρο της Χρυσής Αυγής και στον χώρο των μεγαλοεργολαβων και μετείχε στην συνάντηση.
 
Η δίκη συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης