Μητσοτάκης: Ζούμε παρακμή, εκλογές τώρα - Γεροβασίλη: Ποια εκτροπή; Είδατε πουθενά τανκς;

Μητσοτάκης: Ζούμε παρακμή, εκλογές τώρα - Γεροβασίλη: Ποια εκτροπή; Είδατε πουθενά τανκς;

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

Μητσοτάκης: Ζούμε παρακμή, εκλογές τώρα - Γεροβασίλη: Ποια εκτροπή; Είδατε πουθενά τανκς;
Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που συνήθως εμφανίζεται σε περίοδο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη
και την κυβερνητική εκπρόσωπο
Όλγα Γεροβασίλη.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο με αφορμή τις πρωτοφανείς επιθέσεις της κυβέρνησης σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης και σε δηλώσεις του στη συνέχεια έκανε λόγο για παρακμή και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών λέγοντας ότι μοναδική λύση είναι οι εκλογές.

«Επανέλαβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προβληματισμό μου για την υπονόμευση και των δημοκρατικών θεσμών. Του εξήγησα γιατί για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη λύση είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε πραγματικό χρόνο, αλλά με εμφανή ειρωνική διάθεση απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία την ώρα των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν στο τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη, μάλιστα, «μετέφρασε» τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας τον όρο δημοκρατική εκτροπή (παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν μίλησε για δημοκρατική εκτροπή).

«Μιλά για δημοκρατική εκτροπή σαν να βγήκαν τα τανκς στη χώρα. Εγώ θα επρεπε να μιλάω γι' αυτό γιατί η ΝΔ βάζει εμπόδια στην εφαρμογή του Συντάγματος» είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Όσο για το αίτημα για εκλογές, η κυβερνητική εκπρόσωπος το χαρακτήρισε ως «εκτός τόπου και χρόνου».





Και ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού


«Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει την αποσταθεροποίηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής.
Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης