Κρέτσος: Εκβιάστηκαν όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών

Κρέτσος: Εκβιάστηκαν όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών

Έσοδα της τάξης των 25 εκατ. ευρώ προσδοκά το Δημόσιο από τα κανάλια μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός, από το ΕΣΡ

Κρέτσος: Εκβιάστηκαν όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών
Για εκβιασμό σε βάρος όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών μέσω του διαγωνισμού που εξέπεσε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Στρέφοντας όμως τα βέλη του εναντίον των δικαστών, έσπευσε να πεί ότι «και οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του «Ε», ο κ.Κρέτσος, επέμεινε στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία. Μάλιστα, ο κ.Κρέτσος, υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ - παραβλέποντας, ωστόσο, ότι μετέφερε αρμοδιότητες του Συμβουλίου στον υπουργό, ενώ επιτιθέμενος στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι «μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έριξαν μαύρο».

Ο γ.γ. Ενημέρωσης αναφερόμενος στη ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση είπε ότι «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτπουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2ος χρόνος».

Κλείσιμο
Ο κ.Κρέτσος σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, αλλά πρόσθεσε «έχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης». Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως, να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης